CSM Lugoj a transferat o româncă de la desființata UVT Agroland Timișoara. Și alte jucătoare ale echipei retrase vor juca în campionatul românesc

CSM Lugoj a revenit la treabă după vacanța de sărbători, pentru returul Diviziei A1 feminine, rămasă cu doar opt echipe. Singura prim-divizionară de volei din Banat a făcut un singur transfer zilele acestea, jucătoarea Andreea Petra, care vine de la Agroland Timișoara, echipă retrasă. Nu este singura jucătoare de la echipa timișoreană curtată de cluburile rămase în A1.

Petra are 25 de ani și evoluează pe postul de centru. Voleibalista a venit liberă de contract la CSM Lugoj, deoarece tot cu dezlegare a semnat și cu Agroland, în trecut. Andreea Petra face parte din circuitul naționalei României și a mai jucat la Sibiu și Medicina Târgu Mureș. Vara aceasta, la națională, s-a accidentat la gleznă într-un meci cu Spania și astfel a pierdut multe jocuri din turul de campionat. Petra a semnat până la vară cu Lugoj, cu opțiune de prelungire. CSM-ul va avea primul meci oficial din an acasă, în 19 ianuarie, cu Știința Bacău.

CSM Lugoj a dorit inițial să le transfere de la Agroland pe tinerele Larisa Vasilică și Petruța Orlandea. Agroland, deși a anunțat că își va sista activitatea, a cerut însă bani pe cele două voleibaliste, într-un gest oarecum de o rivalitate sportivă prost înțeleasă. Lugojul a început antrenamentele, dar antrenorul Segrt și unele jucătoare sârboaice vin în România pe măsură ce vor primi viza. Săptămâna viitoare, la Lugoj se organizează turneul amical Cupa Rieker, la care mai participă echipa a doua a clubului, Poli Timișoara și CSM Târgu Mureș, toate echipe de liga secundă.

Campioana mondială Pusic la Târgoviște, Paul în Ungaria

Altfel, cei care au activat la Agroland își găsesc angajamente. Antrenorul Bogdan Paul, suspendat în România, a semnat cu campioana Ungariei, Linamar Bekescsaba. Libero-ul Teodora Pusic, campioana mondială cu naționala Serbiei, a mers la CSM Târgoviște. De asemenea, coordonatoarea Barbora Kosekova, internaționala slovacă, este dorită de Dinamo.

Sursa foto: facebook.com/pg/CSM-Lugoj-volei