CSM Lugoj a câștigat cel mai important meci din seria de foc de la final de sezon regulat. Două înfrângeri în campionat, calificare în Cupa României

Voleibalistele de la CSM Lugoj au terminat seria de trei partide foarte tari de la finalul sezonului regulat, un joc cu CSM Târgoviște și două meciuri restante cu Bacăul, în Cupa României și campionat. Bănățencele s-au calificat la turneul Final Four al Cupei României, dar au pierdut cele două dispute din campionat.

Vinerea trecută, CSM Lugoj a jucat cu CSM Târgoviște, dar nu a făcut-o prea grozav. În fața fostului antrenor Valerijan Luka, timișencele au cedat cu 3-0, după 25-18, 25-12, respectiv 25-14. Pentru meciurile cu Știința Bacău, ambele jucate pe teren propriu, lugojencele s-au mobilizat mult mai bine. Cele două jocuri ar fi trebuit să se joace în ianuarie, dar Bacăul a cerut amânarea, atât a partidei din Cupe României, cât și a celei de campionat. Motivele invocate țineau de vreme și de parcursul european al Științei.

Marți, CSM Lugoj a făcut un meci mare în sferturile de finală ale Cupei României. Gazdele au câștigat cu 3-0, fără să dea prea mari șanse formației moldave. Pe seturi, a fost 25-18, 25-23  și 29-27, fără niciun act cedat moldovencelor. Lugojul a ajuns astfel în semifinalele Cupei. Turneul Final Four se va juca în perioada 14-15 mai la Alexandria. S-au mai calificat CSM Târgoviște, Blajul și CSM București.

Joi, lugojencele au jucat din nou acasă cu Bacăul. De data aceasta, a fost mai greu, în meciul amânat din prima etapă a returului. Oaspetele s-au impus cu 3-2. Lugojul a luat primul set cu 25-23. Au urmat două seturi luate de băcăuance, cu 25-18, și 25-22, dar în setul patru, gazdele au avut o răbufnire de orgoliu și au egalat situația după 26-24. În decisiv însă, a câștigat Știința, cu 15-12. CSM Lugoj termină sezonul regulat pe locul 5, cu 15 puncte, pentru că în ultima rundă din acest weekend nu are meci.

Sursă foto: facebook.com/CSM-Lugoj-volei