CSM Caransebeș, în linie dreaptă. Felix Borcean vrea sigla Primăriei pe tricouri

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, face pași mici, dar siguri spre realizarea unui proiect pe care și-l dorește de mai mult timp în vederea promovării sportului în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Clubul Sportiv Municipal va fi funcțional din acest an, odată cu aprobarea bugetului pe 2020.

La ultima ședință de Consiliu Local, edilul a propus aprobarea organigramei Clubului, după ce în urmă cu alte două ședințe de lucru s-a aprobat doar înființarea CSM-ului, iar organigrama a fost lăsată deoparte, la propunerea consilierilor liberali. Motivul argumentat de către consilierii PNL a fost că în 2019 nu a fost aprobat un buget pentru salariile angajaților cuprinși în organigramă, astfel că era prea devreme să se vorbească despre o organigramă în baza căreia ar trebui remunerați 4 angajați în cadrul Clubului.

La ședința din decembrie, consilierii liberali au aprobat organigrama cu amendamentul ca în cadrul clubului să fie înființate și secții de înot și tenis de masă.

Deși edilul a menționat că organigrama nu are nimic de-a face cu secțiile înființate și că se pot înființa câte secții sportive se dorește, el nu s-a opus amendamentului propus de consilierul PNL Andra Pleșa și astfel s-a aprobat în unanimitate organigrama CSM-ului.

Următorul pas ar fi propunerea de buget pentru anul 2020 care să cuprindă toate cheltuielile necesare înființării secțiilor sportive.

Am finanțat și atletismul, și judo, și șahul prin Legea 350 privind fondurile nerambursabile. Acum banii aceștia putem să-i alocăm direct în club și să nu-i mai dăm pe Legea 350 și finanțăm activitatea sportivă. Copii aceștia nu vor bani, lor le trebuie să activeze în cadrul clubului, poți să le dai indemnizație de hrană sau echipament sau altceva. La CSM ai o siguranță că aparții municipiului, scrie pe piept Consiliul Local Caransebeș,”, referindu-se la sportivii de la CSS care pot avea dublă legitimare sau la sportivii care au trecut de vârsta junioratului și care în prezent concurează pentru alte cluburi din țară pentru că la Caransebeș nu a existat până acum un club.

Clubul Sportiv Municipal este un prim pas spre performanță, însă primarul Caransebeșului este convins că de aici va urma afilierea secțiilor, apoi investiții în infrastructura bazelor sportive și alte cheltuieli necesare.