Cros și ciclism pe Muntele Mic. „Alergarea este unul din cele mai simple sporturi“

po 1000x100px (3)

Stațiunea Muntele Mic, pusă în valoare și pe timp de vară. Și asta pentru că traseul de la Turnu Ruieni spre platoul stațiunii este unul numai bun de alergat sau admirat frumusețile naturii de pe bicicletă.

Iubitorii de alergare pe traseu de munte, dar și iubitorii de ciclism montan sunt așteptați în weekendul 23-24 iunie la concursul de alergare şi ciclism Muntele Mic Vertical Race (MMicVR), ediţia a III-a. Organizatorii competiției sunt Clubul Sportiv Tibiscus, în parteneriat cu Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, cu sprijinul Keystone TexTel Timișoara.

Concursul se va desfăşura în zona Muntele Mic, între comuna Turnu Ruieni şi staţiunea Muntele Mic. La start sunt aşteptaţi peste 150 de sportivi din întreaga țară. Competiția va cuprinde 2 curse distincte, destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte după următorul program: sâmbătă, 23 iunie – alergare pe un traseu în lungime de 6 km cu 1000 m diferenţă de nivel pozitivă, care porneşte de la baza fostului Telescaun şi se termină sus la crucea de pe Muntele Mic și duminică, 24 iunie 2018 – ciclism pe un traseu în lungime de 28 km cu 1200 m diferență de nivel pozitivă, cu startul din Turnu Ruieni şi sosirea pe platoul staţiunii Muntele Mic.

banner 1000 x 100 hd

Pentru o cât mai bună organizare și desfăşurare a probei de ciclism, circulaţia rutieră va fi închisă pe DJ 608 A, pe tronsonul Turnu Ruieni – staţiunea Muntele Mic, duminică, 24 iunie, în intervalul orar 10.00-13.00.

„Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionaţi de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor şi poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiţia socială sau materială. Muntele Mic Vertical Race oferă prilejul iubitorilor de munte să se bucure de natură, indiferent dacă sunt concurenți sau susținători. Organizatorii vor oferi o masă de prânz caldă la finalul cursei tuturor participanților, iar câștigătorilor premii. Prin intermediul Muntele Mic Vertical Race reprezentanții Clubul Sportiv Tibiscus doresc să încurajăm cât mai multă lume să practice mişcarea în aer liber, concursul desfăşurându-se într-o zonă montană de o frumuseţe aparte“, spun organizatorii.

Pe site-ul evenimentului www.banatepic.ro se pot găsi informaţii şi detalii suplimentare referitoare la concurs.

03 britannia 1000 x 100 gif