Criza economică a tăiat legătura cu Marea

Nu avem tren către mare! Garnitura care făcea legătura directă dintre Reșița și litoral a fost scoasă din circulație în acest sezon estival, din cauza situației financiare a CFR.

Autoritățile locale au înaintat o adresă către Regionala CFR Timișoara prin care au solicitat punerea în circulație, pe perioada estivală, a trenurilor care fac legătura directă între Reșița și litoralul Mării Negre.

”Sucursala de transport feroviar de călători Timișoara a transmis că trenul direct către litoralul Mării Negre a trebuit să fie scos din circulație din cauza situației financiare din acest moment”, a spus Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăria Reșița.

Garnitura de la Reșița nu a fost singura la care compania feroviară a renunțat. În aceeași situație se află și trenurile cu deservire a orașelor Deva, Petroșani și Târgu Jiu. Ca răspuns la solicitarea primăriei Reșița, STFC Timișoara a precizat că în condițiile în care actuala situație se va ameliora, se are în vedere soluționarea în mod favorabil a cererii primite. Singura soluție pe care reșițenii care vor să meargă la mare cu trenul o au în prezent este prin cele de legătură din Caransebeș.