Criză de procurori în Caraş-Severin

explo 1000x200

Doi prim-procurori de la parchetele din judeţ şi-au dat demisia, iar un al treilea a fost transferat la Timişoara. În schimb, un singur procuror a cerut să-şi continue activitatea, deşi a pierdut funcţia de şef de secţie.

Ilarion Tarnovieţchi, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, şi Elena Gruici, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, şi-au dat demisia din funcţii, iar Maria Izdrugă şi-a cerut transferul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. CSM a aprobat transferul ei, însă cei doi prim-procurori, probabil după discuţii cu superiorii, au renunţat la demisii, CSM luând act de renunţare. Şi tot CSM a aprobat ca procurorul Ion Teacă să îşi poată continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi după terminarea mandatului de şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul acestui Parchet.
Asta după ce, oricum, parchetele din judeţ sunt cu deficit de procurori, cele mai mari lipsuri de personal fiind la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Reşiţa şi Oraviţa.