Statul își bate joc de preșcolari

Prichindeii din clasa „zero” și-au desfășurat până în momentul de față activitățile fără materialul didactic, special comandat de Ministerul Educației. Abia săptămâna trecută a ajuns la școli o parte din necesar, urmând ca în perioada următoare micuții să primească și restul.

Clasa pregătitoare din școlile din Caraș-Severin necesită o atenție deosebită. Pe lângă faptul că în sălile de clasă a fost nevoie de un mobilier adaptat vârstei micuților, clasa pregătitoare necesită și un material didactic special. Acesta este comandat de Ministerul Educatiei și este format din nouă loturi, iar fiecare dintre acestea cuprinde câte o arie curriculară. O parte dintre loturi va ajunge în unitățile de învățământ abia săptămâna aceasta.

“Din aceste loturi s-au primit trei loturi, care în momentul de față reprezintă un volum suficient de mare pentru ca directorii de școală din județul Caraș-Severin să vină să le ridice. Astfel că, începând de acum, îi rugăm să meargă la Colegiul Tehnic din Reșița pentru a ridica o parte din materialul didactic, puzzle-uri, globuri pamântești, hărți, șevalet, lupă și corpuri geometrice”, a declarat Ilie Stoinel, inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Cealaltă parte de material didactic urmează să ajungă în perioada următoare în școlile cărășene.

“Am fost informați că cealaltă parte va sosi în perioada 15 noiembrie-1 decembrie. Această adresă a și fost trimisă în rețea. Noi ne bucurăm, pentru că vom primi acest material didactic, pentru activitatea frontală a cadrului didactic. Benefice sunt tăblițele magnetice și șabloanele pentru litere și cifre, lucruri care pot provoca elevii la activități specifice pentru a face trecerea de la grădiniță la școală”, a mai adăugat Ilie Stoinel.

Clasa pregătitoare înlătură trecerea de la grădiniţă la şcoală. Elevul învaţă jucându-se şi, în acelaşi timp, se familiarizează cu atmosfera din şcoală.

Foto: Gândul.info