Criză acută în domeniul make-upului! Care este colacul de salvare al specialiștilor din domeniu?

explo 1000x200

Chiar dacă începând cu mijlocul lunii mai administratorii frizeriilor și ai saloanelor de înfrumusețare și-au putut redeschide porțile, noul coronavirus și-a pus bine amprenta asupra activității desfășurate de make-up artiști, redresarea economică pe acest segment fiind o misiune aproape imposibilă.

La mai bine de două luni de la reluarea activității, patronii axați pe zona de beauty încearcă din răsputeri, prin tot felul de pachete avantajoase, să-și țină aproape clientela, în ideea de a putea recupera cumva pagubele produse în cele aproape două luni în care întreaga populație a României a fost nevoită să stea acasă, asta pentru a ține la distanță pe cât posibil răspândirea temutului virus, inamicul invizibil care a nimicit, pe întreg mapamondul, sistemul de sănătate și cel economic.

Echilibrul economic pare să-i ocolească însă pe cei pe din zona de make-upului, situația fiind destul de critică în acest caz, cum dau de înțeles specialiștii în domeniu.

„Într-adevăr, pentru un make-up artist, situația este cât se poate de dramatică. În contextul în care evenimentele cu mulți invitați rămân trecute pe lista de wish, activitatea noastră are de suferit. Singura variantă de supraviețuire rămâne specializarea pe partea de cosmetică care presupune îngrijirea, păstrarea și înfrumusețarea corpului uman, aici putând fi amintite: epilarea, stilizarea sprâncenelor, tratamentele faciale etc. Chiar și pentru aceste proceduri, încasările abia dacă acoperă cheltuielile echipamentelor pe care trebuie să le punem la dispoziția clienților cu scopul de a evita răspândirea COVID-19. Vorbim aici despre: măști, dezinfectanți, botoșei, aparate pentru măsurarea temperaturii etc. Este destul de greu, dar încercăm să mergem înainte. Și așa rău cum este, totuși e mai bine decât să stăm acasă.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, unul dintre make-up artiştii din oraşul de la malul Dunării.

Sursa foto principal: glamupdate.com.

Sursa foto: avantaje.ro;  pearlbeauty.ro.