Cristian Onețiu vine la Reșița să deschidă incubatorul de afaceri pentru viitoarea generație de antreprenori

cristian onetiu 1
explo 1000x200

Votat în 2019 drept cel mai inspirațional antreprenor român, reșițeanul Cristian Onețiu vine acasă pentru a lansa programul „YoungPreneur”, dedicat tuturor tinerilor reșițeni interesați să managerieze o afacere de succes.

Programul „YoungPreneur”, inițiat de cunoscutul antreprenor Top 500 Forbes, Cristian Onețiu, originar din Reșița, va fi lansat luni, 12 decembrie, în amfiteatrul Universității „Babeș-Bolyai”, începând cu ora 17.00. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Reșița, împreună cu Centrul Universitar al Universității „Babeș-Bolyai” din Reșița și Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

Amfiteatrul universității va găzdui lansarea acestui program, la care va participa în persoană și Cristian Onețiu. Acesta este antreprenor Top 500 Forbes, investitor și business mentor, fiind votat în 2019 cel mai inspirațional antreprenor român.

„Reșița este pe ultimele locuri din țară în privința numărului de antreprenori per mia de locuitori. Cred că stimularea spiritului antreprenorial în toate categoriile de vârstă e vitală acum, pentru sustenabilitatea locurilor de muncă în Reșița viitorului. De aceea am hotărât să lansez o provocare tinerilor actuali și viitori sub forma unui program educațional gratuit și premierea celor mai bune idei de afaceri ce vor fi prezentate în martie”, spune Cristian Onețiu.

Evenimentul din data de 12 decembrie constituie momentul de demarare a programului educațional și oferă participanților o întâlnire cu Cristian Onețiu, care va modera dialoguri interactive cu exemple de succes de antreprenoriat în România și din Reșița.

Programul educațional se va desfășura în perioada ianuarie-februarie 2023 și include:
– două webinarii cu Cristian Onețiu;
– două cursuri cu experți în afaceri;
– două cursuri cu business mentori certificați de Cristian Onețiu.

Sunt invitați să participe la acest eveniment tineri din Reșița dornici să cunoască și să interacționeze cu exemple reale de antreprenoriat de succes, tineri din școlile din Reșița, încurajați să vină împreună cu părinți, și studenți de la universitate, precum și antreprenori activi în Reșița.

Dintre participanții la eveniment vor fi selectați pentru „Pitch Day” cu Cristian Onețiu (30 martie 2023) maximum 20 de tineri, pe două categorii de vârstă (14-18 ani și 18-23 de ani), care vor participa la cursurile cu experții programului. Pentru categoria tineri cu vârsta 14-18 ani se va acorda un premiu de 2.500 euro, pentru calitatea ideii, iar pentru categoria tineri cu vârsta de 18-23 de ani, un premiu de 7.500 euro, pentru demararea activităților afacerii premiate.