Dar pentru suflete, pentru inimi de îngeri. Regal de colinde la Reșița, în prag de sărbători

whatsapp image 2022 12 07 at 14.38.16
Cuib de vise 1000x100

Toții copiii au dreptul la un strop de bucurie, o masă caldă, un acoperiș deasupra capului, o pereche de ghetuțe noi, în picioare. Sufletele nevinovate merită și ele o nouă șansă la viață. Pentru acești copii, sărbătorile vin mai repede cu ajutorul tuturor celor care vibrează la suferința acestora.

Peste 300 de oameni s-au adunat ieri seară, în sala Cinematografului Dacia din Reșița, pentru a se bucura de un spectacol de colinde de excepție, gândit și regizat cu măiestrie de către paznicul sufletelor, preotul Mihai Ciucur, alături de întreaga echipă ATOR din Banatul de Munte, sprijiniți de Episcopia Caransebeșului și în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Spectacolul caritabil „Binele în dar”, desfășurat în cadrul celei de-a cincea ediții a campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, a reunit cete de colindători din tot județul, copii și tineri talentați, dar și interpreți renumiți ai muzicii populare românești, vestitori ai nașterii Domnului Isus Hristos. A fost o atmosferă de poveste, câteva ceasuri bune petrecute în tihnă și în bucurie, pe acordurile angelice ce au răsunat în toată sala. În urma evenimentului, s-au adunat aproximativ 7.000 de lei, bani care se adaugă celor peste 10.000 de lei destinați campaniei „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

ator

Fie că a fost vorba de adulți, de tineri sau chiar și de copilași, ce din proprie inițiativă au oferit o mică sumă de bani din pușculița personală, unitatea și dorința de a face un bine s-a văzut, fără dar și poate. În vremurile tulburi pe care le trăim, lumea începe parcă să se trezească din amorțeala individualismului și tot mai mulți își îndreaptă privirea și spre cei aflați în suferință și au posibilități materiale reduse.

Au deschis seara grupul ATOR Banatul de Munte, după care micuții din corul „Pui de cer”, al Centrului de Tineret Moniom, coordonați de Georgiana Ciucur, au impresionat prin inocența și veselia caracteristică vârstei. I-au urmat pe scenă, cu o interpretare artistică deosebită, elevii liceului „Sf. Dimitrie” din Teregova, pentru ca mai apoi corul „Laudae” și micuța Clara Maria Trandafir să întregească programul festiv.

Programul artistic nu putea fi complet fără invitații de onoare: Ramona Vița, Nicu Novac, Doriana Talpeș, Alin Ienciu și Ramona Faur, îndrăgiții artiști de muzică populară, ale căror momentele artistice au fost acompaniate de orchestra „Virtuozii Semenicului”, condusă de maestrul Petrică Vița, și care au primit, de asemenea, toate aprecierile. Corul “Armonia” al Liceului de Arte “Sabin Păuța” din Reșița și Corul “Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie “Ilarion V. Felea” din Arad au încheiat spectacolul caritabil de colinde.

dsc 1124

300 de copii de pe raza municipiului Reșița, așteaptă și în acest an o pereche de ghetuțe noi, oferite în dar prin bunăvoința oamenilor cu suflet mare. Campania continuă pe tot parcursul lunii decembrie, iar cei care doresc să își aducă aportul în campania umanitară “Ghetuțele lui Moș Nicolae”, o pot face, fie donând o sumă de bani dorită, direct voluntarilor campaniei, fie prin virament bancar în contul asociației:

IBAN: RO11BTRLRONCRT0603570901, Banca Transilvania, “ATOR Banatul de Munte”, CIF: 44808955.

STPT job 1000x200

Cei care doresc să achite contravaloarea unui pachet întreg oferit copiilor, acesta este în valoare de 150 lei /copil, în această valoare fiind inclusă perechea de ghete de iarnă, șosete și dulciuri pentru beneficiari. Mai sunt necesare fonduri pentru aproximativ 150 de copii, adică, aproximativ 30.000 de lei.

dsc 1357

dsc 1341

dsc 1311

dsc 1265 (1)

dsc 1205

dsc 1202

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/