Cristian Diaconescu – noul președinte al Partidului Mișcarea Populară. Ionuț Popovici – vicepreședinte regional

De la sfârșitul săptămânii trecute, PMP are un președinte ales. Asta după ce Eugen Tomac și-a dat demisia din fruntea partidului imediat după aflarea scorului obținut la parlamentarele din 6 decembrie 2020.

Cristian Diaconescu a fost ales președinte al Partidului Mișcarea Populară în cadrul Congresului care a fost organizat duminică.

„Una dintre prioritățile PMP este recăpătarea încrederii bazate pe acțiuni concrete. Nu trebuie să acceptăm declinul și standardele joase, căci avem energia, ideile și ambiția să rezolvăm problemele economice, sociale și politice, să tratăm politica cu responsabilitate. Am trăit o politică paralizată, când de frică, când de alegeri greșite sau oscilante, ceea ce ne-a făcut să pierdem mult. Dincolo de reformă și modernizarea Statului este necesar un alt element cheie pentru modernizare: o schimbare culturală şi de mentalitate în țară, în sensul revalorizării tenacității, a succesului, a luptei până la reușită. Au fost, de-a lungul istoriei noastre, suficiente momente în care am știut să fim luptători, în ciuda condițiilor dificile. Este momentul să renaștem ca națiune și să ne maturizăm, la mai mult de 30 de ani de la Revoluție, iar o condiție a maturizării este construirea societății respectului. Respect pentru Educație, Sănătate, Muncă și Valoare”, s-a arătat în preambulul moțiunii conduse de Cristian Diaconescu.

Congresul a stabilit și conducerea formată dintr-un secretar general, doi secretari generali adjuncți, opt vicepreședinți regionali, 12 vicepreședinți care coordonează departamentele de specialitate și alți nouă vicepreședinți, secondați de 11 secretari executivi.  Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin, a fost desemnat vicepreședinte al Regiunii V – Vest.

Congresul PMP a anulat, de asemenea, prin vot electronic, fuziunea cu UNPR, la acest punct înregistrându-se 557 voturi pentru și 8 voturi împotrivă.

În discursul său, Cristian Diaconescu a accentuat principiile consacrate de PMP, care vor fi promovate, în continuare, precum identitatea națională, puternic asociată cu o identitate europeană, proprietatea privată – garant al societății libere și prospere, reducerea intervenției statului într-o competiție economică loială, promovarea și consolidarea statului de drept, solidaritatea.

Cristian Diaconescu a mulțumit în repetate rânduri europarlamentarilor PMP, Traian Băsescu și Eugen Tomac, pentru activitatea deosebit de importantă a acestora în cadrul Parlamentului European și în interiorul grupului Partidului Popularilor Europeni.

La rândul său, Eugen Tomac și-a exprimat convingerea că PMP a obținut real 5% din voturile cetățenilor români, dar că solidaritatea celorlalte partide au făcut ca PMP să nu fie admis în Parlament.

La finalul Congresului, membrii PMP prezenți în sală au propus ca la următoarea ședință a Consiliului Executiv Național, Partidul Mișcarea Populară să propună candidatul la Președinția României în persoana președintelui PMP, ales duminică.