Cristian Chioncel, noul subprefect de Caraș-Severin?

Nu doar în Timiș va fi schimbat subprefectul UDMR, ci și în Caraș-Severin! Una dintre variantele care se vehiculează pentru înlocuirea lui Atila Bognar este Cristian Chioncel, prodecanul Facultății de Inginerie al UBB Reșița, din partea minorității germane. 

Grupul minorităților va prelua funcția de subprefect în cinci județe în contextul noii coaliții de guvernare, unul dintre ele fiind Caraș-Severinul. Este deja cunoscut faptul că aici funcția de prefect va fi preluată de PSD, actualul prefect PNL va trece în funcția de subprefect, iar cel în funcție – Atila Bognar de la UDMR – va fi schimbat cu cineva din partea minorităților.

CITEȘTE ȘI: Se știe numele noului prefect de Caraș-Severin! Nu e nici Torma, nici Stuparu, nici Nedelcea!

„Funcția atârnă acum într-un fir de păr. Am înțeles că vine cineva de la minorități. Așa mi s-a spus de la București, de la nivel central. Mi se pare că oamenii, când încep să muncească și să facă treabă, nu sunt lăsați. Eu îmi văd de familie, mă reîntorc la APIA, acolo unde sunt consilier superior. Voi rămâne membru UDMR, dar nu voi deține nicio altă funcție, nu îmi permite statutul de funcționar public. Vedem în 2024, dar până atunci mai este.”, a declarat Atila Bognar pentru Express de Banat.

La bursa zvonurilor se vorbește despre preluarea funcției de subprefect de către germani, iar numele ar fi Cristian Chioncel, fostul prorector al UEMR, în prezent prodecan al Facultății de Inginerie al UBB. Nimic nu este însă bătut în cuie! „În afară de zvonistică, oficial nu s-a întâmplat nimic. Înainte de toate, trebuie informată organizația, adică FDGR (n.r. Forumul Democratic al Germanilor din România), că la nivel de Caraș-Severin postul de subprefect revine minorităților, dacă revine minorităților, cărei minorități îi revine. Dacă revine germanilor, atunci trebuie văzut în cadrul organizației și să se vină de acolo cu o propunere. Acesta e singurul răspuns pe care vi-l pot da și singura cale logică de urmat. Sincer, nu m-am gândit și nu m-a întrebat nimeni de o astfel de eventualitate.”, ne-a declarat Cristian Chioncel.

CITEȘTE ȘI: Sorin Ionescu, propus subprefect PSD de Timiș în locul UDMR-istului Andrei Molnar