Cristian Amza candidează la Giroc pentru mai multă transparență și mai multă implicare! „Administrația locală este de acord cu ce se propune, dar nu se întâmplă nimic!”

Alianța USR-PLUS și-a anunțat candidatul pentru Giroc: Cristian Amza! Useristul își dorește mai multă transparență din partea administrației locale. Candidatul nu este mulțumit de calitatea vieții din comuna de lângă Timișoara și spune că aleșii sunt de acord cu soluțiile propuse, dar nu le implementează.

Candidatul la Primăria Giroc a vorbit despre inițiativele sale civice, una dintre ele fiind transparentizarea PUZ-urilor. Pe site-ul e-giroc.ro sunt publicate informații despre PUZ-urile aprobate în ședințele de Consiliu Local. Cristian Amza crede că aglomerarea populației în comuna de lângă Timișoara este o chestiune care afectează calitatea vieții. „În folclorul regional urban, Dumbrăvița era mereu dată ca exemplu de «așa nu» când venea vorba de dezvoltare urbanistică. Actuala și eterna administrație locală din Giroc crede că vrea să revendice locul I. Giroc reprezintă a treia mare aglomerare de populație după Timișoara și Lugoj. Vorbim de aproape 23.000 de locuitori, 2.000 de autorizații de construire eliberate anual, trendul acesta menținându-se timp de trei ani de zile, chiar patru. Media unităților locative per autorizație este undeva la șase. Calculele duc la cheia principalelor probleme: dezvoltarea imobiliară și chestiunea demografică. Noi am reunit toate aceste probleme și le-am pus sub o umbrelă pe care am denumit-o calitatea vieții. Aici vorbim despre străzi neasfaltate, nici măcar pietruite, cu peisaje selenare pline de gropi, care se umplu de apă la fiecare ploaie și se transformă în piscine, blocuri în care apa nu ajunge la etajul doi sau mai sus”, a explicat Cristian Amza.

Useristul nu este mulțumit de modul în care administrația locală gestionează proiectele de interes pentru comună. Cristian Amza dă ca exemplu proiectul WIFI4You, care trebuia să ducă internetul în mediul rural, dar Primăria Giroc a câștigat un loc în competiție și nu a mai continuat demersurile. O altă reclamație a candidatului este lipsa de transparență a ședințelor Consiliului Local. Useristul promite transmiterea locală a tuturor ședințelor și spune că deja lucrează activ în Comunitatea E-Giroc pentru rezolvarea unor probleme, cum ar fi ambrozia. „Transparența este unul dintre proiectele noastre cheie, urmând ca după câștigarea alegerilor toate ședințele CL să fie transmise local. Am creat în Giroc o comunitate, se cheamă Comunitatea E-Giroc prin care derulăm diverse proiecte civice. Unul este programul «Stop.Ajutor.Ambrozie», prin care cumva am preluat pârghii de la autoritățile locale și sarcini, pentru că ne-am săturat ca autoritățile locale să își paseze mingea cu autoritățile județene și să nu se rezolve nimic. Avem un proiect prin care colectăm informații de la cetățeni, facem cross-check pe teren, vedem dacă se verifică semnalarea lor și ulterior vedem ce măsuri se impun”, a declarat candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Giroc.

Cristian Amza atacă administrația locală pentru jocul dublu în ceea ce privește rezolvarea problemelor. Cu toate că a venit cu propuneri pentru îmbunătățirea parcului copiilor, aleșii nu au implementat niciuna dintre soluțiile useriștilor: „Avem aici un parc al copiilor inaugurat în urmă cu șapte ani cu mare fast, care este neutilizabil pe toată perioada verii pentru că nu sunt copaci, nu este umbră deloc în acel parc. Am venit cu soluții, am venit cu propuneri, atât pentru umbrire naturală, cât și pentru umbrire artificială. Evident, au fost primite cu entuziasm de autoritățile locale dar nu s-a mai întâmplat nimic. Cred că asta este definitoriu pentru această administrație locală, faptul că în față sunt de acord cu ceea ce se propune de către noi, dar în realitate nu se întâmplă absolut nimic”. În privința culturii, Amza crede că Girocul poate mai mult decât două rugi și festivalurile de ceaun, motiv pentru care plănuiește un festival de muzică rock pentru cetățeni, cu promisiunea că activitățile și organizarea vor fi transparente.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sursă foto: Facebook

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/