Crina, stăpân peste parcul industrial al Reșiței?! O utopie!

Fostul viceprimar al Reșiței neagă zvonurile lansate în spațiul public potrivit cărora își pregătea terenul pentru a prelua zona industrială de pe Valea Țerovei, în care investitorii se tot lasă așteptați.

Ioan Crina dezminte faptul că posibililor investitori li s-ar fi pus deliberat piedici, pentru ca, ulterior, el să cumpere parcul industrial, așa cum s-a vehiculat în timpul campaniei electorale din 2016 și chiar după aceasta. „S-a spus că eu aș fi ținut blocat cinci ani de zile parcul industrial până trece termenul obligatoriu și urma să îl iau. Era o utopie, o chestiune de campanie, să spui că eu aș fi putut cumpăra sau că altcineva ar putea cumpăra parcul industrial. Nu se poate așa ceva”, a explicat social-democratul pentru Express de Banat.

Fostul viceprimar cunoaște și motivele pentru care parcul industrial al Reșiței a fost ocolit atâta vreme: „Noi, românii, privim banii care vin de la Uniunea Europeană ca o fentă, adică hai să facem noi o pensiune, să o ținem cinci ani și după să avem o casă de locuit. Și atunci ne mirăm că ne lipsește spiritul antreprenorial. Nu se poate în cazul unei autorități publice, nu poate nimeni să-și permită să pună «tălpi». Nu din rea-voință, cred că din prostie. Nu degeaba s-au pus de la început condițiile alea împovărătoare. Asta a făcut ca parcul industrial să fie ocolit de investitori. Să pui tu condiții ca să ai muncitori numai din Reșița sau utilaje noi?! Păi s-au relocat fabrici întregi din alte țări, s-au relocat aici, oamenii au produs. Plus că nu avea voie să construiască decât cel care face afacerea. Vedeți foarte bine, sunt antreprenori care construiesc clădirile și le dau în chirie firmelor. Ăla vrea să facă biciclete, nu vrea să aibă o hală, mâine se mută în alt loc, mai bine plătește chiria, deci e o prostie”.