Crina scoate cartonașul roșu! Pentru Metalul sau pentru CSM Școlar?!

Fotbalul reșițean trăiește momente incerte, iar proiectele de viitor lipsesc cu desăvârșire, astfel că e aproape imposibil de spus dacă din vară încolo vom mai avea fotbal pe „Mircea Chivu”!

Ambițiile de neînțeles și orgoliile fostului primar Stepanescu au adus haosul în Valea Domanului, iar Metalul a ajuns să facă Reșița de râs. Asta, după ce în primele două sezoane echipa manageriată de controversatul Rufă a terminat pe poziții fruntașe! Acum, rosso-nerii sunt cu un picior în Liga a III-a, clubul e în insolvență, lotul e alcătuit numai din juniori, iar finanțarea a fost redusă la jumătate. În aceste condiții, administrația locală l-a anunțat pe Rufă că, la încheierea sezonului, trebuie să-și ia echipa și să plece cu ea unde dorește. Există însă și o șansă destul de mare ca Metalul să rămână la Reșița. Pentru asta, echipa ar trebui să evite retrogradarea. Ceea ce astăzi pare imposibil, în vară ar putea fi exact pe dos. Și asta pentru că e tot mai des vehiculată păstrarea actualului sistem competițional, cu două serii, Caransebeșul e deja istorie, iar FC Bihor se chinuie de pe o zi pe alta. Rămânerea Metalului în Valea Domanului e condiționată și de CSM Școlar. Mai exact, de promovarea acesteia în Liga a III-a, obiectiv de care echipa lui Potocianu e încă foarte departe. Și chiar în fericitul caz în care ar promova, Școlarul nu arată în momentul de față ca un proiect serios, bine gândit, de perspectivă.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, nu e prea încântat nici de ceea ce se petrece la Metalul, dar nici de amatorismul de la CSM Școlar. „Eu l-am chemat pe Rufă, am discutat cu el și i-am spus următoarea chestiune: conform contractului, o să-l anunțăm în pauza între tur și retur. Asta am și făcut, am și dat Hotărâre de Consiliu Local prin care l-am anunțat că se încheie în mai colaborarea cu el. Un singur lucru nu am scris în hotărâre, i-am comunicat ulterior că, dacă rămâne cumva în Liga a II-a, vom rediscuta un nou contract cu aprobarea Consiliului Local, într-o altă formă. Dacă retrogradează e altceva. Din ce îmi spun cei care se ocupă de fotbal, noi sperăm să intrăm în Liga a III-a cu echipa noastră și atunci ar fi aberant să ținem două echipe. Eu mi-am și propus, acum, în ianuarie, să fiu mai atent cu cei de la Școlar și chiar să văd, să-mi arate efectiv ce, când și cum, să-mi facă un parcurs”, a explicat Crina.

Problema e că la Școlar se fac strategii și planuri de multă vreme. Rezultatele însă lipsesc cu desăvârșire. Firesc, se ridică o întrebare: Ce se va întâmpla dacă echipa nu promovează? „În mod normal, contractul cu Rufă se încheie în mai, asta e hotărârea Consiliului Local. Singura posibilitate, și cred că am avea succes de prezentare în fața consiliului, ar fi să rămână în Liga a II-a!”, a răspuns Crina.

Cătălin Rufă nu e foarte încântat de hotărârile consilierilor locali și spune că șansele sunt mici ca Metalul să mai rămână la Reșița. „Eu am venit în Valea Domanului pentru a face lucruri frumoase, pentru a ne bate la primele locuri și, de ce nu, chiar la promovarea în prima ligă. Nu toată lumea și-a dorit însă acest lucru, unii oamenii s-au schimbat la un moment dat, și-au schimbat intențiile, iar acum echipa are de suferit. Indiferent dacă va retrograda sau nu, eu voi merge mai departe cu această echipă. La Reșița sau în altă parte! Dacă se va dori ca Metalul să rămână la Reșița, atunci va fi nevoie ca sprijinul financiar să fie cel pe care l-am stabilit de la bun început, care e prevăzut și în contract. Cu 500 de milioane pe lună, care de fapt nu sunt nici alea, nu poți să ții o echipă în Liga a II-a și alte cinci de juniori. Reșița trebuie să se hotărască: vrea fotbal de performanță sau nu?! Eu vreau acest lucru, dar mai trebuie să vrea și partenerii mei!”