FOTO. Crimă sau deces? Oficial, căutările sunt suspendate în cazul bărbatului dispărut!

Timp de zece zile, forțele de ordine, alături de voluntari ai organizațiilor de mediu, cunoscători ai locului, și de localnici au răscolit Cheile Nerei în lung și-n lat, însă în zadar. Bărbatul n-a putut fi găsit! Teoria omorului a fost luată în calcul de polițiști.

De astăzi, jandarmii, polițiștii, pompierii și salvamontiștii au oprit oficial căutările. Timp de zece zile, oamenii legii au răscolit inclusiv prin peșteri, pe râuri, pe vârfurile montane, cu sprijinul cunoscătorilor zonei, dar fără niciun rezultat. Ba mai mult, au luat în calcul chiar teoria omorului. În urma probelor ridicate de la fața locului și a interogatoriului proprietarilor de sălașe din zonă însă, nimic nu a indicat că ar putea fi vorba despre o crimă.

Salasul lui Vogiun Proprietarul sălașului Vogiun
Bărbatul din poză este proprietarul sălașului de la care a dispărut cărășeanul

Urma bărbatul în vârstă de 38 de ani din localitatea Sasca Montană a fost luată și de doi câini de căutare-salvare din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, într-o zonă foarte întinsă, respectiv Bozovici-Lăpuşnicu Mare spre Cheile Nerei, dar, în ciuda eforturilor depuse, persoana nu a putut fi găsită.

Prin urmare, într-o ședință comună, care a avut loc la sediul Instituției Prefectului, autoritățile au luat decizia să fie oprite căutările. Specialiștii spun că este imposibil ca acesta să fi supraviețuit atâtea zile în sălbăticie și ger. O altă teorie este că ar fi părăsit județul fără să anunțe.

Puntea peste râul Nera Poiana Alunilor
Bărbatul dispărut a fost căutat pe toate vârfurile montane și în peșteri

„În funcţie de datele şi informaţiile primite, precum şi de situaţia operativă existentă la nivelul inspectoratului, căutările pot continua pe anumite zone sau trasee turistice”, a precizat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni.