Crima care a îngrozit două județe! Sentință pentru ucigașul care și-a înjunghiat fosta iubită însărcinată

body of woman lying on ground, contract killing, revenge or robbery, horror

O crimă odioasă petrecută la mijlocul lunii februarie în comuna Constantin Daicoviciu a îngrozit două județe. O tânără de 32 de ani a fost ucisă cu sânge rece de fostul său iubit. Acesta a înjunghiat-o de mai multe ori în zona gâtului și a abandonat-o pe un câmp. Ce s-a întâmplat mai exact în seara tragediei și care este sentința pentru ucigașul în vârstă de 30 de ani?

Delia Roxana Păiuși, o tânără de 32 de ani din comuna Constantin Daicoviciu, era mama unei fetițe de 5 ani, rezultatul unei relații anterioare. În toamna anului 2021, a crezut că și-a găsit iubirea vieții în persoana lui Mitică Arbănaș, un bărbat de 30 de ani din județul Mehedinți, comuna Livezile. La scurt timp, s-a mutat la domiciliul tânărului, împreună cu fetița sa. Doar că relația s-a stricat de îndată ce Mitică Arbănaș ar fi început să fie violent verbal și fizic atât cu Delia, cât și cu fetița acesteia. Așa că femeia s-a decis să rupă relația și să se întoarcă în casa părinților din Constantin Daicoviciu.

mitica arbanas ucigas cavaran

Probabil neîmpăcat cu gândul că femeia l-a părăsit, bărbatul a vrut să o întoarcă din drum. În 16 februarie a plecat cu trenul din Drobeta Turnu Severin, ajungând la Caransebeș în jurul orei 22.00. A luat un taxi până în Constantin Daicoviciu, acolo unde s-a întâlnit cu fosta concubină. Cei doi au plecat împreună spre gara din sat. Pe drum, Delia a refuzat propunerea de a se întoarce la casa din Mehedinți. Bărbatul și-a ieșit din fire și a scos un cuțit pe care îl avea asupra sa, cu care a înjunghiat-o pe femeie de mai multe ori în zona gâtului. Crima ar fi avut loc cu puțin înainte de miezul nopții. Mitică Arbănaș a abandonat-o mai apoi pe un câmp, în spatele unei tufe, la aproximativ 10 metri de Drumul Național 6.

camp cavaran

Ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, bărbatul a luat același taxi și s-a întors la gara din Caransebeș, iar în jurul orei 00.00 a plecat înapoi cu trenul la Drobeta Turnu Severin.

Împins de la spate de fratele său, Mitică Arbănaș s-a prezentat la poliția din Drobeta Turnu Severin dimineață, în jurul orei 5.00, pentru a-și mărturisi fapta. Le-ar fi dus polițiștilor inclusiv arma crimei, un cuțit cu lama de 10 centimetri.

Bărbatul de 30 de ani a ajuns după gratii, în arest preventiv, fiind trimis în judecată în luna august pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, în modalitatea normativă a omorului calificat. După două amânări, Tribunalul Caraș-Severin a decis pedeapsa pentru Mitică Arbănaș: 22 de ani de închisoare. De asemenea, instanța a stabilit ca bărbatul să plătească lunar, începând din 16 februarie, suma de 700 de lei pentru fetița de 5 ani a victimei, până la majoratul minorei sau până la împlinirea vârstei de 26 de ani, în situaţia continuării studiilor de către aceasta. Totodată, acesta trebuie să achite suma de 250.000 lei, cu titlu de daune morale. Sumele trebuie actualizate în raport cu indicele de inflaţie la data plăţii efective.

Pentru mama victimei, Mitică Arbănaș trebuie să plătească suma de 10.000 lei, reprezentând daune materiale, precum şi suma de 150.000 lei, cu titlu de daune morale. Pentru alte 4 persoane, rude ale fetei, ucigașul trebuie să plătească alți 200.000 de lei daune morale.

Instanța a decis să pună sechestru pe mașina inculpatului, un Audi A6, cumpărat de acesta în luna octombrie 2021.

Decizia Tribunalului Caraș-Severin din 14 noiembrie poate fi atacată cu recurs, lucru pe care avocatul lui Mitică Arbănaș l-a și făcut. Rămâne de văzut dacă judecătorii Curții de Apel Timișoara vor diminua pedeapsa aplicată de instanța cărășeană.

delia roxana paiusi