Creșterea prețurilor la materiale și combustibili dă bătăi de cap administrației comunei Constantin Daicoviciu

Deși are mai multe proiecte importante de implementat în comună, primarul din Constantin Daicoviciu se lovește de scumpirile prețurilor la materiale de construcții și combustibili, fapt care îngreunează derularea acestora.

Administrația locală din comuna Constantin Daicoviciu a reușit obținerea sumei de aproape 41 de milioane de lei pentru proiectul înființării distribuției de gaze naturale în comuna cu satele aparținătoare Căvăran, Zăgujeni, Prisaca, Mâtnicu Mare, Peștere și Maciova.

Primarul Daniel Boambeș  spune că introducerea rețelei de gaz în comună ar putea însemna o nouă șansă de dezvoltare locală pentru Constantin Daicoviciu. Lucrurile stau bine și în ceea ce privește lucrările viitoare despre care a vorbit recent: „am dezmembrat terenurile pentru a depune un nou proiect pe AFM pentru stațiile electrice, respectiv trei stații electrice în comuna Constantin Daicoviciu și am avut deja licitația pentru consultanță. În prezent, se lucrează la finalizarea devizului, după care vom ști care este partea de cofinanțare și care este partea de eligibilitate pentru a putea prezenta spre aprobare în Consiliul Local devizul general. Apoi vom putea depune proiectul pentru finanțare.”

Cât privește timpul de concretizare a acestor lucrări, primarul Daniel Boambeș este optimist și își pune toate speranțele în termenele avansate de către Minister și spune că totul este în funcție de cât de repede se încheie contractele de finanțare.

1000x200 dacus 02

„Au mai fost depuse trei proiecte pentru finanțare prin Programul «Anghel Saligny», care se referă la modernizare străzi și drumuri comunale, etapa I, un proiect mare care înseamnă acces la gospodării, trotuare în toate cele șase localități ale comunei, rigole, plus 10 kilometri de reabilitare de străzi. Noi lucrăm în prezent la rețeaua de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare în patru localități, ne apropiem de final, dar trebuie refăcute, pe alocuri, câteva porțiuni ale stratului de asfalt existent. Se speră semnarea contractelor de finanțare pe acest proiect mare, prin care vom veni cu repararea tuturor zonelor degradate pe parcursul lucrărilor efectuate pentru alimentare cu apă și rețeaua de canalizare”, a mai menționat primarul comunei.

Alt proiect este „Modernizarea drumurilor de interes local, etapa I, un drum de șase kilometri de modernizare și asfaltare”, iar cel de-al treilea proiect depus tot pe „Anghel Saligny” se referă la „reabilitare branșamente și racorduri la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare în Prisaca și Zăgujeni”. Această lucrare a fost efectuată în perioada anilor 2010-2012, prin FEADR, dar nu au fost prinse în proiect branșamentele și racordurile. La vremea respectivă aceste lucrări au fost realizate din bugetul local iar cu ocazia acestui proiect de anvergură, s-a decis, împreună cu Consiliul Local, remedierea tuturor disfuncțiilor.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă Primăria Constantin Daicoviciu este creșterea prețurilor la materiale de construcții și combustibili. Primarul Daniel Boambeș își exprimă nemulțumirea în acest sens fiindcă, după cum spune, constată aproape zilnic modificări, alinieri și ajustări de prețuri care dau mari bătăi de cap în ceea ce privește gestionarea fondurilor din bugetul local.

publicitate si promovare online banner maxagro