Creșterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan. În realitate, o mare scădere!

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, avertizează că România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar „marea creștere” cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere.

„Creșterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan. România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar <marea creștere> cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere. Toate țările europene au avut scăderi economice dramatice în primăvară, însă majoritatea înregistrează acum o revenire clară. Asta înseamnă V, nu ce desenează din pix incompetenții din Guvernul Orban”, a scris pe Facebook Sorin Grindeanu.

Liderul social-democrat apreciază că diferența dintre România și restul Europei este dată de măsurile concrete luate în sprijinul economiei – „inexistente în România, aplicate și eficiente – în majoritatea țărilor europene”.

„Cifrele prezentate astăzi de Eurostat – chiar în timpul conferinței electorale prezidențiale! – vorbesc de la sine”, conchide Grindeanu.

Conform INS, economia României a înregistrat în trimestrul trei al anului o scădere de 6% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce la nivelul primelor nouă luni PIB-ul s-a contractat cu 5,1%, pe serie brută. Economia a crescut cu 5,6% faţă de T2.

(E)