Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul copiilor. Măsurile luate de autoritățile din Timiș

testare covid
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul copiilor le face pe autoritățile din județul Timiș să ia în calcul suplimentarea numărului de paturi pentru situațiile pediatrice. În prezent, în Timișoara sunt 30 de paturi alocate copiilor care ar avea nevoie de spitalizare, la Spitalul de Copii, Clinica Bega și „Victor Babeș”. În județ, sunt operaționale paturile de la Sânnicolau Mare și de la centrul medical „Cristian Șerban” din Buziaș.

Potrivit DSP, în ultimele 24 de ore, din cele 457 de persoane confirmate cu Covid-19 în Timiș, 46 au sub 18 ani. În spitale sunt acum internați 13 copii.

„Creșterea numărului de cazuri din ultimele zile ne-a atenționat pe toți. 10-15% zilnic din cei care se infectează sunt copii. Vorbim de copii de la 2 luni până la adolescenți de 16-17 ani, ceea ce duce la necesitatea creării unor paturi de pediatrie pentru bolnavii de Covid. Fiecare copil care se internează trebuie să fie însoțit de un adult, de un aparținător. În acest moment, în Timișoara avem 30 de paturi identificate, paturi care răspund solicitărilor din momentul de față, la Spitalul Louis Țurcanu, Victor Babeș și Clinica Bega a Spitalului Județean. Avem în județ operațional deja centrul de la Sânnicolau Mare, care va putea prelua copiii din zona de vest a județului și a fost autorizat de DSP centrul Șerban de la Buziaș astfel încât să avem un backup pentru zona de est a județului.”, a declarat subprefectul Sorin Ionescu.

Medicii se așteaptă la un număr și mai mare de infectări în următoarele săptămâni.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Dacă lucrurile vor evolua într-un sens negativ, ne așteptăm ca în următoarele 2-3 săptămâni să crească numărul infectărilor, în acel moment, spitalele din Lugoj și din celelalte orașe vor pune și ele la dispoziție secții în care să fie internați copii. Este extrem de important să prevenim situațiile de criză și să avem pregătite paturi pentru toți cei care vor avea nevoie. Partea bună este că la copii sunt forme relativ ușoare, medicii ne spun că e vorba practic de un tratament de 4-5 zile, după care copilul este în regulă, ceea ce înseamnă că, deși vom avea multe cazuri, s-ar putea să avem mai puține internări.”, a mai spus Sorin Ionescu.

Și începutul școlii va fi un moment important, din acest punct de vedere, a mai precizat subprefectul.

„Momentul în care începe școala va duce cel mai probabil la o nouă creștere, la un noul val sau semi-val pandemic, astfel încât după 15 septembrie trebuie să fim pregătiți cu ceea ce înseamnă paturi de spital și ce ține de partea de intervenție și pentru copii.”, a concluzionat Sorin Ionescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/