Creșă ultra-modernă ca să crească natalitatea în Timișoara!

În zona de nord a Timișoarei, una în care dezvoltatorii imobiliari construiesc de zor, va apărea o creșă nouă, la standarde europene. Investiția va fi realizată de autoritățile locale, cu bani europeni și fonduri guvernamentale accesate prin Agenția de Dezvoltare Vest.

Primarul Nicolae Robu spune că va acorda o atenție deosebită creșelor, deoarece speră ca natalitatea să crească în Banat. Noua creșă va apărea pe Strada Ion Ionescu de la Brad, aproape de zona unde se ridică locuințe ANL. Capacitatea va fi de 29 de copii, iar scopul este ca într-o clădire spațioasă să nu fie mulți micuți, pentru ca standardele ridicate să fie respectate. Proiectul va avea o durată de implementare de 52 de luni, iar totalul investiției este de aproape 7,9 milioane de lei, cu TVA inclus. Proiectul vizează atât ridicarea clădirii, cât și dotarea cu echipamente specifice, angajarea de personal, dar și sprijinul pentru reintegrarea părinților pe piața muncii înainte ca cei mici să împlinească 3 ani.

Noi punem foarte mare accent pe creșe, am dublat capacitatea creșelor imediat ce am preluat în jurisdicția noastră acest sector. Acum construim noi creșe la standarde foarte înalte, cu suprafață destul de mare, în condițiile în care numărul de locuri nu este așa de ridicat, deoarece standardele sunt extrem de sus poziționate. Nu putem decât să ne bucurăm că se mărește populația orașului. Trebuie să fim preocupați ca acești copilași să aibă condiții cât mai bune. Eu mereu am lansat mesaje de încurajare a natalității în zonă”, a precizat primarul Robu, adăugând și-un banc potrivit căruia bănățenii fac un copil ca să nu facă jumătate.