Credincioșii catolici din Caransebeș, printre sutele de mii de pelerini care se întâlnesc cu Suveranul Pontif

promovare online Timisoara Casa Auto

Un grup organizat de pe lângă cele două biserici catolice din municipiul Caransebeș participă la ceremonia de întâmpinare a Suveranului Pontif atât în Șumuleu Ciuc, cât și la Blaj.

O delegație a Bisericii Romano-Catolice, formată din 14 credincioși, printre care și surori franciscane, a plecat astăzi la Timișoara pentru a se îmbarca în trenul special cu o capacitate de 800 de persoane cu destinația Șumuleu Ciuc. Sâmbătă, în jurul orei 11.00, Suveranul Pontif va celebra Sfânta Liturghie la Sanctuarul Maria din Șumuleu-Ciuc. Mănăstirea franciscană adăpostește o statuie făcătoare de minuni a Maicii Domnului și de peste 450 de ani este centrul unuia dintre cele mai mari pelerinaje catolice din Europa. Deși este o locație necunoscută multor români, mânăstirea are semnificație uriașă pentru comunitatea catolică datorită prezenței unei statui făcătoare de minuni.

promovare banner maxagro

De asemenea, un alt grup de 40 de credincioși, coordonat de părintele Radu Cristian Homm, de această dată greco-catolici, va pleca spre Blaj, acolo unde duminică Papa Francisc îi va beatifica pe cei 7 episcopi greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950 – 1970. Cu această ocazie, Papa Francisc îi va întâlni pe credincioșii greco-catolici și va celebra Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj.

publicitate tmc 640