Credincioși înghesuiți în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara! Unii au uitat să poarte mască la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, credincioși din toate părțile Banatului au venit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, pentru a-l cinsti prin rugăciune și evlavie pe ocrotitorul Banatului. Oamenii au uitat însă de regulile pe care trebuie să le respecte în timp de pandemie și s-au înghesuit în timpul procesiunii.

Credincioșii nu au păstrat distanța socială de cel puțin 1.5 metri, iar mulți nici măcar nu purtau mască. Preoții le-au transmis oamenilor să respecte măsurile aflate în vigoare, dar în zadar.

Procesiunea a avut loc în jurul Catedralei Mitropolitane din centrul orașului de pe Bega. Iosif cel Nou de la Partoș a fost ales mitropolit al Timișoarei în secolul XVII, iar în 1956 moaștele sale au fost mutate la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

„Sfintele moaște vor rămâne spre închinare și cinstire până miercuri, 16 septembrie când, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, acestea vor fi reașezate în locul obișnuit de închinare, din dreapta naosului catedralei”, transmite Mitropolia Banatului.

Sursa foto: Facebook, Mitropolia Banatului.