Creativitatea și diversitatea sunt promovate la Colegiul „Traian Doda” din Caransebeș

Aproape 250 de elevi din zona Caransebeș au luat parte la un program recreativ în cadrul a două proiecte regionale coordonate de cadrele didactice de la Colegiul „Traian Doda”. Cu această ocazie au avut loc două concursuri care și-au aflat câștigătorii atât la proiectul „Cultură și tradiție“, cât și „Lumină și culoare”, ambele având creația literară în prim plan.

De la an la an, concursul „Cultură și Tradiție” a venit cu ceva nou și inedit datorită numărului tot mai mare de participanți, astfel că în acest an folclorul a fost tema principală. De asemenea, lucrările participanților au fost redactate în limbile franceză, engleză și germană. Dacă ediția de anul trecut a fost dedicată Centenarului, în acest an elementul de noutate a constat în folclor, ca temă largă și inepuizabilă de dezbatere, ne-a precizat coordonatoarea concursului, prof. Dorina Coste.

Cel de-al doilea concurs, „Lumină și culoare”, este un concurs de creație artistică cu tematică religioasă, implicând o dezvoltare a talentului artistic, coordonat de profesor Fontul Oltea.

Cuib de vise 1000x100

„Participarea, în număr tot mai mare, a făcut ca la acest concurs evaluarea să se facă pe mai multe secțiuni, în funcție de tehnica de realizare: grafică, acuarelă, pânză, sticlă și hârtie”, menționează Dorina Coste.

Proiectele s-au desfășurat la nivel regional, profesorii apreciind implicarea elevilor pentru promovarea frumosului, a creativității, pentru păstrarea tradițiilor naționale și valorificarea creativității participanților în realizarea unui act de cultură autentic. Ambele proiecte au fost aprobate de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și sunt cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare, la nivel regional.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/