Creativi în scop umanitar

La acest sfârșit de săptămână, doamnele social-democrate au organizat o expoziție culinară de excepție, în care talentul și-a spus cuvântul. Atât amatorii, cât și profesioniștii au încercat să își dovedească măestria într-ale bucătăriei. Întregul efort a fost făcut pentru a-i ajuta pe bătrânii Oraviței.

La Oravita a avut loc Expozitia de artă culinară, expozitie cu vanzare. Acțiunea a fost organizată de Cristina Zainea și Ion Lorena, ce ocupă postul de consilieri în Consiliul Local Oravița, cu sprijinul Organizației de Femei Social Democrate din oraș. Expoziția a fost organizată pe doua categorii: amatori și profesionisti.

La categoria “amatori” au participat oravițeni, dar au fost reprezentate și comunitățile satelor aparținătoare Oraviței: Broșteni, Rachitova, Ciclova Montana, Bradisoru de Jos. Tema expoziției a fost “Produse tradiționale românești”. Expozanții au venit „înarmați” cu toate bunătățile. De la sarmale, malai, colaci și până la specialități precum rața umplută, nimic nu a lipsit de pe standurile lor.

Nelipsite au fost unitatile de invatamant din Oravita. Foarte implicați în eveniment s-au dovedit a fi chiar și piticii din clasa pregatitoare a Liceului Teoretic “General Dragalina” din Oravita. Aceștia, cu bonete de bucătar pe cap, au pregatit sandviciuri cu fețe zâmbitoare.

La categoria “profesioniști”, au răspuns invitației mai multe cofetării și restaurante. Firmele și-au etalat specialitățile. În calitate de invitati, au vizitat Expoziția de Artă Culinară primarul Oraviței, Dumitru Ursu, președinta Organizației de Femei Social Democrate Caras-Severin, Tudorița Nicula, și Liliana Gherle. De altfel, numărul vizitatoritorilor a fost unul impresionant.

„Expoziția are drept scop o acțiune umanitară, astfel că donațiile primite în urma vânzării produselor expuse, vor fi utilizate pentru ajutorarea unor bătrâni ai Oraviței”, a declarat pentru „Express de Banat”, profesorul Cristina Zainea, unul dintre organizatori.