Cramele Recaş au donat 90.000 de euro pentru aparatură şi echipamente la Spitalul „Victor Babeş” şi Spitalul Judeţean

1000x100 resita 02

Gest de omenie şi de solidaridate în aceste momente de criză prin care trece sistemul sanitar din România din partea reprezentanţilor Cramelor Recaş. Aceştia au donat 90.000 de euro Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara şi Spitalului Judeţean.

La Spitalul „Victor Babeş”, peste 20.000 de euro din donaţia de la Cramele Recaş au fost investiţi în trei aparate de ventilaţie mecanică, absolut necesare unităţii spitaliceşti.

„În urmă cu câteva săptămâni, când au început să apară oameni infectaţi cu Covid-19, am luat legătura cu repezentanţii celor două spitale şi i-am întrebat ce au nevoie urgent pentru dotarea unităţilor spitaliceşti. În urma consultărilor, am luat hotărârea să achiziţionăm trei aparate de ventilaţie mecanică pentru Spitalul «Victor Babeş» care au costat peste 20.000 de euro”, a declarat Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş.

Nici Spitalul Județean nu a fost lăsat deoparte. Directorul Cramelor a spus că poartă o deosebită recunoştinţă acestui spital şi mai ales doctorului Dorel Săndesc, motiv pentru care a donat peste 60.000 de euro. Banii au fost direcţionaţi spre două aparate de ventilaţie mecanică, kituri, aparate şi substanţe de dezinfectare.

publicitate tmc 640

„Apoi l-am contactat pe dr. Dorel Săndesc de la Spitalul Judeţean, care pot să spun că în anul 1996 mi-a salvat viaţa. Tot de aparate de venitilaţie mecanică a spus că e nevoie. Am comandat două astfel de aparate, plus kituri, substanţe de dezinfecţie, aparte de dezinfectare, dar şi alte lucruri necesare”, a mai spus Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş.

Ce l-a determinat să facă această donaţie? Grija pentru aproape, solidaritatea pe timp de criză şi conştientizarea faptului că oricine poate fi pe patul de spital în aceste momente.

„Ceea ce ne-a determinat să facem aceste gesturi este criza prin care trece întreaga ţară. Dacă noi avem, trebuie să ne gândim şi la cei care duc lipsă, mai ales când e vorba despre medici, cei care se află în primă linie în lupta contra acestui virus şi dotarea spitalelor. Oricare dintre noi putem ajunge acolo în orice moment şi cred că acesta este un imbold suficient pentru a ajuta”, a mai spus directorul Cramelor Recaş.

publicitate Timisoara banner maxagro