COVID la grupa mică! Patru persoane depistate pozitiv la două grădinițe din Lugoj

Lugojul se confruntă cu primele infectări cu virusul SARS-CoV-2 în rândul unităților de învățământ. În ultimele zile, patru persoane au fost depistate pozitiv la două grădinițe din oraș. Este vorba despre un copil de la Grădinița P.P. Nr. 5 și alte trei persoane, printre care și un copil, de la Grădinița „Harul”.

Raportările celor patru cazuri se pare că au sosit cu întârziere la Inspectoratul Școlar Județean, însă conducerile celor două unități de învățământ preșcolar precizează că au luat deja măsurile necesare pentru a opri răspândirea infectării.

„Inspectoratul Școlar Județean primește informațiile în urma raportărilor pe care le transmit directorii. Referitor la Grădinița P.P. 5, măsurile de carantinare a grupei au fost luate de vineri (n.r. 19 februarie), dar conducerea unității de învățământ nu a încărcat raportarea. Referitor la cazurile de la «Harul» (o îngrijitoare, o educatoare și un copil), conducerea școlii va da explicații mâine dimineață, la prima oră și de asemenea va transmite la ISJ hotărârea de suspendare a cursurilor la grădiniță, începând cu data de 23 februarie, pentru două grupe”, a declarat Marin Popescu, inspector școlar general al județului Timiș.

leader board 728 x 90 px

La Grădinița P.P. 5, un copil de la grupa mică a fost confirmat pozitiv la data de 20 februarie, însă micuțul nu a mai frecventat colectivitatea încă din data de 12 februarie. Grupa din care face parte preșcolarul își desfășoară orele de clasă exclusiv online pentru o perioadă de 14 zile. La nivelul unității se desfășoară activități specifice de dezinfecție pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

La Grădinița „Harul”, primul caz a fost confirmat tot în data de 20 februarie, apoi în zilele următoare s-au confirmat și celelalte două cazuri.

„Vă anunțăm că la grădiniță au fost confirmate trei cazuri pozitive de COVID-19, toate fiind la aceeași grupă. În mod normal, sunt informate doar persoanele care aparțin grupei în cauză, dar, pentru că ne aflăm într-o situație specială și nu vrem să ajungă la dumneavoastră informații eronate, am decis să aflați de la noi tot ce știm și noi până în acest moment. Primul caz a fost confirmat în data de 20.02, al doilea în 21.02, iar al treilea în 22.02. Sâmbătă s-a făcut dezinfecția întregului corp de clădire în care funcționează grădinița, iar săptămâna aceasta au fost suspendate cursurile la cele două grupe cu care îngrijitoarea a avut contact. Considerăm că am luat cele mai potrivite măsuri în cazul acesta. Așteptăm și recomandările celor de la DSP. Vă vom da mai multe informații în măsura în care le vom primi și noi. Vă mulțumim pentru sprijin și înțelegere!”, transmite Conducerea Liceului Teoretic „Harul”.

Pentru a preveni înmulțirea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, părinții sunt îndemnați la responsabilitate și sunt rugați să nu ducă elevii în colectivitate dacă observă simptome specifice COVID-19.