COVID-19: Pacient decedat acasă! Informațiile transmise de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului, infirmate de medicii timișoreni

Alți patru români care au fost diagnosticați cu coronavirus au decedat. Grupul de Comunicare Strategică a detaliat în mod specific un caz al unui bărbat din județul Timiș, dar informațiile au fost transmise eronat, susțin medicii timișoreni.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara în 20 martie, iar abia o zi mai târziu a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Potrivit aceluiași Grup al Guvernului României, nu a fost internat în unitatea sanitară de la Pădurea Verde, iar trei zile mai târziu starea sa s-a deteriorat, a chemat Ambulanța, i-au fost recoltate probe, dar a fost lăsat acasă. Testele au fost confirmate pozitiv în 26 martie, zi în care a și decedat.

„Bărbat, 49 ani, din județul Timiș, neinternat. S-a prezentat în data de 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul se afla în izolare la domiciliu cu toată familia, dar a negat acest lucru în momentul în care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Conform regulilor, nici nu ar fi trebuit să se deplaseze de la domiciliu fără ca autortiățile să fie anunțate. Acest lucru a fost omis însă de Grupul de Comunicare Strategică. Mai mult, datele în care s-a prezentat la unitățile sanitare nu corespund cu cele din actele Spitalului Județean.

„Bărbatul era în izolare la domiciliu și a negat pe proprie răspundere. În data de 21 martie a venit la Spitalul Județean, în Unitatea de Primiri Urgențe. A stat de la ora 8.00 la ora 10.00 timp în care a fost consultat și a fost diagnosticat cu pneumonie acută. A fost trimis la consultație la Spitalul de Boli Infecțioase, dar la insistențele dumnealui a mers cu mașina proprie. A primit tratament de la Spitalul de Boli Infecțioase în aceeași zi și a plecat acasă. În 24 martie, la ora 4 dimineața, revine cu Ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara pentru că avea senzație de lipsă de aer. La ora 6.00 starea sa s-a ameliorat și a decis să plece acasă. Medicii din UPU i-au suplimentat tratamentul primit inițial. În 25 a sunat din nou la 112, iar cei de la Ambulanță i-au luat probe, dar a fost lăsat la domiciliu, știind că se află în izolare. În 26 a fost depistat pozitiv, dar când Direcția de Sănătate Publică, l-a sunat era decedat. Raportul, în care era specificat faptul că era izolat la domiciliu, a fost transmis la Grupul de Comunicare Strategică”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Tot în această seară au fost anunțate alte trei decese. Este vorba despre un alt bărbat de 45 de ani din județul Arad care a decedat în 25 martie în Ambulanță în timp ce era transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Un alt pacient, în vârstă de 56 de ani din județul Dâmbovița, a intrat în statistica deceselor, dar și o femeie în vârstă de 70 de ani din județul Neamț care a fost confirmată pozitiv abia la o zi după deces.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/