COVID-19 a îngropat securea războiului. Front comun la Spitalul Caransebeș în lupta cu temutul virus!

Spitalul din Caransebeș se pregătește pentru situații critice, având în vedere că aici vor fi tratați pacienți cu COVID-19. Unitatea medicală stă bine pe sectorul de ATI și continuă să amenajeze saloanele pe secții pentru momentul în care va fi nevoie de ajutor.

Toată lumea, indiferent de culoarea politică, simpatii sau antipatii, este alături de spitalul din Caransebeș. Adrian Cican spune că divergențele cu medicul Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, sunt lăsate la o parte când vine vorba de a face front comun împotriva acestui virus nemilos.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL. Trei spitale din Banat, pregătite special pentru COVID-19!

Consiliul Local ne-a alocat 800.000 de lei în afară de cei 800.000 de lei alocați de Consiliul Județean. Aparatul tehnic din Primăria Caransebeș ne stă la dispoziție pentru achiziții de medicamente și aparatură medicală, NU va putea Primăria Caransebeș sau Consiliul Județean să susțină această luptă, dar ni s-au alăturat firme și le mulțumesc pe această cale. Firma TMD Friction ne-a oferit 300 de combinezoane și 150 de ochelari de protecție, SC E&V Util din Timișoara care ne-au oferit 1.150 de măști chirurgicale, 8.000 de mănuși, 170 de viziere, 150 de costume de protecție totală și 200 de seturi de lenjerie de unică folosință și 500 de pelerine de ploaie, societatea Izorom ne-a donat 300 de litri de clor, SC Jura SRL ne-a donat 50 de viziere, de la Crucea Roșie am descărcat împreună alimente donate, toate vidate sau conserve, toate sunt puse deoparte în eventualitatea în care vom ajunge să ne gestionăm singuri în interiorul spitalului. De asemenea, un mecanic din Caransebeș va repara acea autosanitară pe care să o gestionăm singuri în spital, părintele Laurențiu ne-a spus că se va ocupa de achiziția de teste rapide de COVID-19 și de măști. Toți sunt importanți și le mulțumesc pe această cale, noi acceptăm sprijinul tuturor. Mai mult, am semnat un contract de sponsorizare în valoare de 1,5 milioane de lei acordate de către firma Hidroelectrica din Caransebeș, lucru posibil cu sprijinul unor oameni de bine din Caransebeș cu funcții importante la București, cu sprijinul unor doctori din Caransebeș cu care să spun așa nu ne pupam până acum și cu sindicatele care au ajutat la acest lucru. A fost un efort comun și vreau să se înțeleagă foarte clar să se poate! Unul dintre medici este și domnul Gheorghe Borcean și alți medici, ca să nu se interpreteze, deci se poate!”, ne-a declarat managerul spitalului, Adrian Cican.