COVID-19 a forțat administrația locală din Timișoara să investească în sănătate! Cei mai mulți bani, îndreptați spre Spitalul „Victor Babeș”

Spitalul „Victor Babeș” a primit anul acesta cei mai mulți bani de la administrația locală din Timișoara, obligată fiind de pandemia de coronavirus să investească în sistemul de sănătate. Asta mai ales că unitatea sanitară a tratat bolnavi de COVID-19 din mai multe județe din țară.

Comparativ cu anul trecut, când au fost alocați în jur de 48 de milioane de lei, anul acesta, până la ultima rectificare, au fost îndreptați spre sistemul de sănătate timișorean peste 60 de milioane de lei. Bilanțul se referă doar la spitalele aflate în subordinea Primăriei Timișoara.

„Sunt în plus circa 12 milioane de lei alocați pentru spitale în 2020 față de 2019. Este un plus considerabil. Am apelat și la fondul de rezervă pentru că era destul de greu să dăm peste cap construcția bugetară pe care am pregătit-o pentru anul 2020. Se vede și s-a văzut pe tot parcursul perioadei de criză cât am sprijinit spitalele în special Spitalul «Victor Babeș» care a avut nevoie specială pentru a face față în lupta cu coronavirus. Ne bucurăm că am făcut asta și că am putut realiza condiții pentru ca acel corp medical să își facă meseria și să salveze vieți”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Conform datelor furnizate de edil, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați, de la începutul pandemiei, peste 560 de bolnavi. Dintre aceștia, în jur de 490 au trecut printr-o dublă testare negativă.