Cosmin Șandru reacționează după acuzațiile privind „vânzarea” funcțiilor publice: „Nu este vocea mea pe înregistrare, este o manipulare”

Este scandal mare în politica din România după ce în spațiul public au apărut înregistrări audio în care doi liberali din Timiș, printre care și deputatul Cosmin Șandru, ar negocia absența unui parlamentar AUR de la votul moțiunii de cenzură. Președintele AUR a trimis înregistrările la DNA, însă Șandru susține că nu are nicio emoție și neagă acuzațiile care i se aduc.

Acuzații grave la adresa a doi liberali din județul Timiș. George Simion, președintele AUR, a publicat în cursul zilei de luni mai multe înregistrări audio pe contul său de YouTube, pe care le-a trimis și la DNA. În aceste înregistrări se aude cum deputatul PNL de Timiș Cosmin Șandru, precum și Nicolae Bitea, șeful Societății de Transport Public Timișoara, încearcă să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votarea moțiunii de cenzură.

Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”, îi spune Cosmin Șandru deputatului AUR. Însă Ciprian Titi Stoica refuză oferta, pe motiv că s-a întors din Marea Britanie în România, unde câștiga la fel de mult, pentru că ”este sătul de ce se întâmplă și nu se mai poate continua așa”.

Pe de altă parte, Cosmin Șandru neagă acuzațiile și susține că vocea din înregistrări nici măcar nu este a lui.

Nu este vocea mea pe înregistrare, este o manipulare din acest punct de vedere. Într-adevăr, m-am întâlnit cu colegul de la AUR la o cafea chiar în centrul Timișoarei, în văzul tuturor, nu a fost nicio întâlnire secretă. Mai eram cu un prieten comun de-al nostru care este fost coleg de generală cu colegul de la AUR, se știu de 30 de ani. Vă dați seama că au avut discuții colegiale, tachinări, a fost doar o discuție privată. Însă, repet, ce se aude pe acea înregistrare nu este deloc vocea mea, iar eu nu am făcut nimic din ce au spus colegii de la AUR. Săptămâna trecută ne-am întâlnit, nu mai știu exact în ce zi. Aștept să se soluționeze. Ce plângere pot depune pe numele meu, atât timp cât nu există vocea mea pe înregistrare. Nu știu, dacă voi fi solicitat, o să mă duc la DNA și o să lămuresc acolo situația. Nu am niciun fel de emoție. Nici măcar nu am fost delegat de partid. La nivel național s-a decis ca și la Senat și la Camera Deputaților să fie o echipă de negociere de cinci persoane, nu am făcut parte din echipa de negociere, nu aveam nicio calitate, deci nu puteam să negociez sau să promit nimic”, a declarat Cosmin Șandru, pentru expressdebanat.ro.

În această dimineață, și PSD Timiș a transmis un comunicat de presă pe marginea acestui subiect, conducerea partidului solicitând PNL Timiș să retragă sprijinul politic pentru deputatul Cosmin Șandru.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât se tranzacționau, în acele înregistrări, funcții şi posturi la instituții de stat, semn că liberalii se comportă ca nişte vătafi şi confundă România cu propria moşie. Mai trist decât faptul că protagonistul acestei întâmplări e un politician foarte tânăr, este că deputatul Cosmin Şandru nu a acționat pe cont propriu, ci în colaborare cu Alin Nica şi cu alți lideri ai «echipei câştigătoare», disperați că Superman intră în şomaj politic. După scandalurile publice din PNL Timiş, ce au făcut înconjurul țării în ultimele luni, această tentativă de dare de mită reprezintă bomboana de pe coliva filialei liberale. PSD Timiş solicită retragerea sprijinului politic pentru deputatul Cosmin Șandru, ce s-a pretat la fapte incompatibile cu etica unui parlamentar și anchetarea acestui caz de o gravitate fără precedent în politica din județul nostru. În Timiş nu se cumpără voturi, la noi politica se face altfel”, a informat PSD Timiș.

YouTube video