Corupție în justiție: Rețeaua mafiotă a lichidatorului Tudor, trimisă în judecată! Cu judecătorul Maldea cu tot!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a membrilor grupului infracțional organizat condus de lichidatorul Ion Tudor şi din care făcea parte şi Nicuşor Maldea, judecător în dosarele de insolvenţă de la Tribunalul Caraş-Severin!

Ion Tudor, fiul acestuia, Nicuşor Maldea, Loredana Berar, Cristinel Brînda, Călin Oancea, Petronela Goruian, Constantin Dunăreanu, Cristian Murariu, Ianăş Vădrariu, Eugeniu Andriescu, Gheorghe şi Anca Rusu, Casa de Insolvenţă Banat SRL, Tudor şi Asociaţii SRL şi Master&Recovery SRL vor mai răspunde în faţa legii pentru evaziune fiscală, spãlare de bani, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals şi favorizarea făptuitorului.

Cu privire la magistratul judecător Nicușor Maldea a rezultat din cercetări că în anul 2010, fiind repartizat să judece dosarul privind falimentul SC DRUMURI ȘI PODURI SA Caraş-Severin, în care lichidator judiciar a fost IT MANAGEMENT ADVISORS SPRL, reprezentată de către Ion Tudor, a primit de la acesta prin intermediul lui Cristian-Gelu Murariu suma de 60.000 euro (echivalentul a 257.472 lei), disimulată sub forma unui contract de vânzare-cumpărare a unui teren forestier, cu scopul de a-i crea acestuia o situație favorabilă în dosarele comerciale pe care le avea spre soluționare.

S-a reținut că, la data de 24.02.2010, debitorul SC DRUMURI ȘI PODURI SA Reșița a solicitat deschiderea procedurii insolvenței, astfel că  prin încheierea din data de 06.05.2010 s-a dispus deschiderea acestei proceduri împotriva debitorului SC DRUMURI ȘI PODURI SA Reșița, dosarul fiind repartizat spre soluționare inculpatului Maldea Nicușor, judecător în cadrul Tribunalului Caraș-Severin – Secția a II-a Civilă, Contencios, Administrativ și Fiscal. Prin încheierea din data de  06 mai 2010, a judecătorului sindic Maldea Nicușor, a fost admisă cererea creditorului SC CAMAND IMPEX SRL Reșița  de numire în calitate de administrator judiciar a SC IT MANAGEMENT ADVISORS SPRL (asociat inc. TUDOR I. ION), cu motivarea că cererea a fost formulată de către creditorul cu creanța cea mai mare. La dosarul cauzei au fost depuse oferte de către mai multe firme de practicieni în insolvență, însă în mod interesat inculpatul a dispus desemnarea societății civile unde calitatea de asociat coordonator o deținea inc. TUDOR I. ION”, au reţinut procurorii DIICOT în rechizitoriu.

Referitor la imobilul în discuție, Maldea, prin titlul de proprietate emis de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din Caraș-Severin, a fost pus în posesie asupra unui teren forestier situat pe raza localității Târnova.

expresb 1000x100

Practic, cei 60.000 de euro au ajuns în posesia judecătorului prin încheierea fictivă în mod succesiv a două contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect terenul în discuție. „Astfel, la data de 17 noiembrie 2010, a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare prin care magistratul Maldea a «înstrăinat» cu suma de 60.000 euro (echivalentul a 257.472 lei), terenul forestier (pădure) în suprafață de 5850 mp situat pe raza localității Târnova, către inc. Murariu Cristian-Gelu. Ulterior, la data de 16 februarie 2011 (după 3 luni), inc. Murariu Cristian-Gelu împreună cu soția sa au încheiat fictiv un contract de vânzare-cumpărare în care s-a consemnat în fals că susnumiții au înstrăinat către Tudor I. Ion același teren cu suma de 20.000 lei (aproximativ 8 la sută din valoarea contractului anterior). După încheierea fictivă a contractului de vânzare-cumpărare prin care Maldea «a înstrăinat imobilul», dar cu câteva zile de încheierea celui de-al doilea act fictiv, la data de 07.04.2011, a fost admisă cererea administratorului judiciar IT MANAGEMENT ADVISORS SPRL prin TUDOR I. ION fiind dispusă declanșarea procedurii falimentului”, mai arată DIICOT.

După deschiderea procedurii falimentului, Ion Tudor a procedat la valorificarea bunurilor aparținând SC DRUMURI ȘI PODURI SA Caraș-Severin către societăți comerciale controlate tot de el, care au procedat la înstrăinarea acestor bunuri la valori mult mai mari.

Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Curţii de Apel Bucureşti.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

1000 x 200 gif
upt 1000x100