Cortina a căzut pentru SCM Timișoara. Baschetbaliștii bănățeni, eliminați din sferturile campionatului de SCM U Craiova

Sezonul de baschet s-a terminat dacă luăm în considerare miza reală pentru SCM Timișoara în ultimul meci din sferturi, după înfrângerea cu 67-62 pe terenul celor de la SCM U Craiova. Partida a stat sub semnul mizei foarte importante, calificarea în semifinale, iar în repriza a doua mai ales, jucătorii au început să rateze procedee simple. Totuși, timișorenii parcă au obosit mai repede și, deși s-au apărat bine, viteza în plus a Craiovei și pasele mai precise au fost decisive.

Timișorenii au început bine, dar i-a ținut doar un minut și jumătate. După 0-5, oltenii au marcat 12 puncte consecutive, ceea ce l-a făcut pe Cristian Bota să ceară și time-out. Oaspeții au reușit să revină. După ce primul sfert s-a terminat la scorul de 16-13, iar după reluarea jocului, a venit egalarea după o aruncare de 3 puncte a lui Randolph. Timișorenii au preluat conducerea la scorul de 16-21, după punctele lui Komatina și Pesakovic, Oltenii au egalat prin Curry, după ca SCM U Craiova a preluat conducerea și a reușit să intre la pauză cu 34-32.

Echilibrul a continuat și în sfertul al treilea. După 23 de minute, alb-violeții s-au apropiat la 39-37, la o singură posesie, după un coș marcat de Diculescu. Craiova și-a refăcut un avantaj mai confortabil, dar tot Diculescu a reușit să egaleze, la scorul de 46-46. Înainte de decisiv însă, oaspeții au revenit în avantaj și în decisiv s-a intrat cu 48-49. În ultimele minute, ambele echipe au jucat avântat, cu greșeli, cu miza deasupra capului. Cu cinci secunde înainte de final, când Timișoara era condusă, Brown a ratat o aruncare și totul s-a terminat.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Randolph, cu 14 puncte, urmat de Brown, cu 12. Au mai marcat pentru bănățeni: Cristian Bota Diculescu, 11 puncte, Pesakovic, 10, Baciu, 7, Vukosavljevic, doar cu 4 puncte, Stojadinovic și Komatina, cu 2 puncte fiecare. Cel mai bun om al oltenilor a fost Gajovic, cu 18 puncte, urmat de Curry și Troupe, fiecare câte 15 puncte.

Timișoara va juca doar pentru locul 5 și rămâne în afara cupelor europene. Primele jocuri vor fi cu Dinamo.

banner 970 x 250