Corpul de control al Ministerului Educației, în Timiș și Caraș-Severin pentru a verifica cum au raportat școlile ratele de vaccinare

Ministerul Educației verifică unitățile de învățământ din vestul țării care au raportat rate de vaccinare prea mari în rândul profesorilor, pentru a se putea redeschide la data de 8 noiembrie. Marți și miercuri, Corpul de control s-a aflat în județele Timiș și Caraș-Severin.

Școlile din județele Timiș și Caraș-Severin care au înregistrat creșteri uriașe ale ratelor de vaccinare în rândul profesorilor au fost verificate, marți și miercuri, de către Corpul de control al Ministerului Educației. Vă reamintim că pentru a se putea relua cursurile cu prezență fizică la data de 8 noiembrie era nevoie de o rată de vaccinare de peste 60%.

La nivelul județului există Corpul de control al ministrului. Intervenția Corpului de control este la nivelul tuturor unităților din România. Ieri și astăzi se află în județul Timiș, ieri am înțeles că a fost în Arad. Vor verifica modul în care au fost fundamentate aceste cifre de vaccinare, pentru că există o diferență foarte mare între 1 noiembrie, prima raportare, și vineri, 5 noiembrie, o a doua raportare. Raportarea din 1 noiembrie a cuprins doar profesorii sau personalul care este cu norma de bază în unitatea respectivă. Asta înseamnă că dacă mai aveau ore în alte unități nu mai erau incluși în raportare, tocmai în ideea de a nu ridica o eventuală ridicare a gradului de angajare, să avem mai mulți vaccinați decât angajați”, a explicat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

leader board 728 x 90 px

Marin Popescu a precizat că luni, 8 noiembrie, școala a debutat cu prezență fizică în 148 de unități de învățământ cu personalitate juridică. Alte 73 de școli au rămas în online, pentru că rata de vaccinare în rândul profesorilor a fost mai mică de 60%.