Coronavirusul a tras cortina peste blockbusterele lunii martie! Cinematografele din Caraș-Severin au pus lacătul pe ușă

po 1000x100px (4)

Cinematografele din Reșița, Caransebeș, Oravița și Oțelu Roșu au decis să închidă porțile pentru a limita, pe cât posibil, interacțiunea dintre oameni și a preveni astfel infectarea cu noul virus.

Sălile de cinema vor rămâne goale până când pandemia de coronavirus nu va mai reprezenta un pericol pentru spectatorii cărășeni. Deși s-a vorbit inițial despre eliminarea filmelor pentru copii, apoi despre limitarea numărului de spectatori, s-a decis totuși sistarea tuturor proiecțiilor cel puțin până la finalul lunii martie în cele 4 cinematografe.

headerexpress cc

Maria Bikfalvi, reprezentantul firmei SC Marcom Fantastic SRL, distribuitorul filmelor în cinematografele din Caraș-Severin, își pune însă o întrebare: cum va plăti firma salariile angajaților pe durata perioadei în care cinemaurile nu au absolut nicio încasare? Maria Bikfalvi face un apel disperat pentru implementarea unor măsuri urgente care să nu îngroape IMM-urile din România. Astfel de măsuri economice care să sprijine și firmele mai mici s-ar putea lua chiar astăzi, în ședința de guvern, programată să înceapă la ora 17.00.