Coronavirusul a „cheltuit” 150.000 de lei din bugetul Primăriei Oțelu Roșu

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Cheltuielile serioase, dar neprevăzute din ultima perioadă au dat peste cap planurile de investiții ale primăriilor. Chiar dacă unele comunități au fost ocolite de infectări sau au avut prea puțin de-a face cu epidemia de coronavirus, administrațiile locale au fost totuși obligate să aloce sume de bani pentru dotarea spitalelor din subordine și nu numai. Când vor fi însă aceste cheltuieli decontate?

Un oraș care se poate mândri cu un număr mic de cazuri de coronavirus și cu o gestionare bună a situației este Oțelu Roșu. Deși s-a făcut mare vâlvă la începutul lunii aprilie, atunci când o angajată a magazinului Lidl a fost depistată pozitiv, apele s-au liniștit. Această liniște necesită însă și cheltuieli din partea administrației locale care a investit deja până acum 150.000 de lei. Nu vorbim aici doar de obligația privind amplasarea dezinfectanților în instituțiile din subordine și în blocurile de locuințe sau de achiziționarea de mănuși și măști, ci și de cheltuielile pentru dotarea Spitalului Orășenesc.

„Am cheltuit circa 150.000 de lei cu tot ce am alocat și spitalului din oraș și așteptăm cu nerăbdare ca și Guvernul să se țină de cuvânt și să ne înapoieze banii. Era vorba ca toate cheltuielile făcute în această perioadă pentru îmbunătățirea condițiilor din spital, pentru achiziționarea de echipamente și așa mai departe, toate aceste sume să fie restituite UAT-urilor. S-a format și o comisie care a constatat cheltuielile, le-a evidențiat și așteptăm cu nerăbdare. Dacă nu vom primi acești bani, înseamnă că de fapt perioada COVID-ului au susținut-o doar UAT-urile din România, nicidecum vreun sprijin de la Guvern.”, a declarat primarul Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.

Până acum, conturile Primăriei nu au fost alimentate cu banii pe care Guvernul promitea că îi va înapoia.