Coronavirus închide sezonul de schi la Muntele Mic?

Deși au avut rezervări făcute, turiștii au decis să anuleze de frica coronavirusului minivacanța la schi de la Muntele Mic. În parcarea de pe platoul Muntele Mic bate vântul!

Oamenii au înțeles necesitatea de a rămâne la domiciliu și cei care au avut rezervări de cazare la munte au decis să anuleze cazarea la pensiunile și hotelurile de la peste 1500 de metri altitudine. Singurii care au fost la schi timp de o săptămână au fost copiii cu nevoi speciale din municipiul Caransebeș cărora li s-a oferit o scurtă vacanță de către Harvest of Joy Ministries din California.

Cu cele 10 familii din Caransebeș, părinți și copii cu nevoi speciale, se închide tabăra „Zâmbete pe schiuri”, organizată de către Asociația Muntele Mic Extrem.

Anul acesta am avut mai multe serii în cadrul taberei pe care am inițiat-o cu ani în urmă alături de asociația din Galați pentru copii cu Autism. Ne-am dezvoltat de la an la an, am întâmpinat și dificultăți, dar cel mai frumos cadou este zâmbetul de pe chipul celor, care, poate, în alte condiții nu ar fi pus niciodată piciorul pe un munte, darmite să și învețe să schieze.”, ne-a declarat președintele Asociației Muntele Mic extrem, Ciprian Gaica.

Cele 10 familii au coborât de la munte ieri, 13 martie. Ciprian Gaica ne-a mai confirmat că, deși vremea este rece, propice pentru schi, pe Muntele Mic bate vântul, parcarea este goală, dovadă că oamenii se tem de răspândirea coronavirusului și iau în serios măsurile impuse de Guvern.