Coroane de flori la monumentul Generalului Ioan Dragalina, în semn de recunoștință pentru Armata Română

Pe o vreme frumoasă ca de vară, preșcolarii de la Grădinița PP 4 din Caransebeș, în vârstă de doar 4-5 anișori, au participat alături de „oamenii mari” la Ziua Armatei, impresionându-l pe primarul Felix Borcean.

În urmă cu 100 de ani, în cetățile bănățene, în anul 1919 a intrat glorioasa Armată Română. În vara acelui an, episcopul Caransebeșului, Elie Miron Cristea, i-a întâmpinat pe bravii ostași ai Armatei Române în centrul orașului Caransebeș. Trebuie să ne aducem aminte și astăzi că în urmă cu 100 de ani s-a instaurat în Banat administrația românească. Episcopul Caransebeșului PS Lucian Mic a menționat în discursul său, la finalul slujbei de pomenire, că aceste lucruri nu trebuie uitate.

Ziua Armatei Române a reunit în fața statuii marelui General Ioan Dragalina din parcul municipiului Caransebeș care-i poartă și numele, reprezentanți ai Armatei, ai administrațiilor publice locale și județene, ai școlilor, instituțiilor de cultură și partidelor politice.
După discursurile episcopului Lucian Mic, al primarului Felix Borcean și al generalului de brigadă în retragere Cristian Dinulică a avut loc depunerea coroanelor de flori la monumentul generalului Ioan Dragalina, unul dintre cei mai valoroși generali români, care a reușit o victorie improbabilă împotriva armatei germane ce a încercat să ocupe orașul Târgu-Jiu. Armata Română a reușit să respingă atacul german, însă, în luptele care au urmat, generalul Ioan Dragalina a fost grav rănit, iar o lună mai târziu, Armata Regală Română a pierdut unul dintre cei mai valoroși comandanți.

La finalul manifestării a avut loc parada militară în fața parcului Dragalina în aplauzele zecilor de caransebeșeni care au profitat de vremea frumoasă și au ieșit din case la plimbare.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/