Corina Grădinaru, numărul şase în lume

Frumoasa reşiţeancă a cunoscut repede gustul succesului, dar cu mari sacrificii, mai ales culinare. Corina se abţine de la toate bunătăţile, iar asta se vede când urcă pe podium.

Practică Body Fitness bikini de cinci ani, fiind descoperită de antrenorul Mihai Petreanu, şi a ajuns între cele mai bune sportive ale lumii. Nimic nu anunţa asta cu ceva vreme în urmă, când Corina nu se omora deloc cu sportul. „Paradoxal, nici eu nu știu cum am ajuns aici, pentru că niciodată nu am fost atât de pasionată de sport. Întotdeauna au fost alte lucruri care m-au preocupat mai mult, şcoala, de exemplu. Pur și simplu am mers în clasa a IX-a cu o colegă la sală. M-a observat domnul Mihai Petreanu și am început să lucrăm împreună”, își amintește sportiva.
Rezultatele nu au întârziat să apară. Mai întâi a încântat la Cupa 1 Decembrie, o competiţie organizată chiar în sala în care se pregăteşte. A fost momentul în care s-a hotărât să facă performanţă. Au urmat numeroase competiții la care Corina s-a făcut remarcată. Legitimată la clubul Fitnesstudio Reşiţa, Corina a câştigat nu numai titluri naţionale, ci a ieşit şi în lume, la competiţii de cel mai înalt nivel. Cel mai bun rezultat al său este locul VI la Campionatul Mondial de anul trecut.

Regim alimentar strict
Corina renunţă la foarte multe pentru a face performanță în fitness. “Înainte de competiții este nevoie de foarte multă voință. Acum depinde de fiecare sportiv în parte pentru că regimul alimentar pot să spun că ți-l faci chiar tu, în funcție de metabolismul pe care îl ai, dar dacă vrei să ajungi la rezultate foarte bune este nevoie de un regim alimentar strict”, explică sportiva.

Apreciată şi apreciază la rândul ei
Corina Grădinaru are un caracter la fel de frumos ca şi corpul ei lucrat în sute de ore în sala de antrenament. „Vreau să îi mulțumesc domnului Mihai Petreanu care m-a inițiat în acest sport. Chiar dacă nu mai facem antrenamente împreună, el a fost omul din spatele meu, cel care m-a format”, susţine sportiva. Reprezentanta Fitnesstudio s-a clasat pe locul I la sporturi neolimpice în clasamentul celor mai buni sportivi ai județului în 2011. ”A contat foarte mult pentru mine să văd că sunt oameni care apreciază rezultatele mele. Puteam să fiu marginalizată, mai ales că acest sport nu este foarte mediatizat, cel puțin nu în România, și a contat foarte mult pentru mine. M-am simțit mândră că sunt printre sportivii de valoare ai județului”, a mai spus Corina, care în prezent face și show-uri sportive alături de prietenul ei, Florin Răducanu, un fost gimnast reşiţean.