Corina Crețu: Noi nu avem în analiză niciun proiect de infrastuctură mare în domeniul tansporturilor!

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se arată nemulţumită de modul în care România atrage fonduri europene, în special pentru transporturi.

Corina Creţu a subliniat că, din 2014, de când ocupă această funcţie la Comisia Europeană, România a depus numai patru proiecte importante cu fonduri UE destinate infrastructurii în transporturi.

„Am fazat proiecte, dar acum ne trebuie proiecte concrete, nu mai avem de pildă pe transport, ultimul pe care l-am aprobat este M6. Deci, așteptăm proiecte concrete de transport, am înțeles că există, dar la comisie nu au sosit. Așteptăm Sibiu-Pitești, Craiova- Pitești, așteptăm podul de la Brăila, vreau să fie clar că acestea nu au sosit la comisie pentru că am văzut în presă ideea că noi nu aprobăm. Nu au sosit la comisie. Noi nu avem în analiză niciun proiect de infrastuctură mare în domeniul tansporturilor, în afară de apă și canalizare care se consideră tot proiecte de infrastuctură”, a spus comisarul Corina Crețu într-un interviu acordat pentru Express de Banat.

Interviu Corina Crețu, comisar european

EXCLUSIV. Comisarul european Corina Crețu vorbește despre absorbția banilor europeni și despre problemele întâmpinate în GAL-uri, dar aduce o veste foarte bună și reșițenilor. În exercițiul bugetar 2021-2027 Reșița are bani puși deoparte.

Gepostet von Express de Banat am Freitag, 14. September 2018