Corina Crețu a semnat: peste 50 de milioane de euro pentru Caraș-Severin!

Comisarul european Corina Creţu a aprobat investiţii de peste 57 milioane euro în domeniul apei potabile în judeţul Caraş-Severin. Este vorba despre proiectul depus pe programul POS II care privește reabilitarea rețelelor din cele 8 orașe, dar și din comunele Teregova, Berzovia, Mehadia și Grădinari.

57,4 milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiţi în infrastructura de distribuţie, gestiune şi tratarea a apei din judeţul Caraş-Severin. „Uniunea Europeană, prin politica de coeziune, face investiţii pentru ca fiecare cetăţean să aibă acces la apă curată şi sănătoasă şi, în acelaşi timp, pentru a proteja mediul”, a subliniat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Proiectul include, printre altele, construcţia sau renovarea a peste 120 km din reţeaua de distribuţie a apei potabile, reabilitarea a 20 de rezervoare şi extinderea reţelei de canalizare cu peste 160 km. El va contribui la protejarea mediului înconjurător, în special prin limitarea infiltraţiilor de apă uzată în sol, într-o zonă în care trăiesc aproape 138 de mii de persoane. În plus, 19.050 de locuitori din judeţ vor beneficia pentru prima dată de acces continuu la apă potabilă de calitate. Lucrările urmează a fi finalizate în vara anului 2018.

Cea mai mare provocare, acum, va fi ca cele 8 orașe și comunele să poată face rost de sumele necesare pentru cofinanțarea lucrărilor pe acest proiect. În același timp se lucrează și a fost aprobată fazarea lucrărilor aprobate pe programul POS Mediu, semn că este foarte mult de lucru în județ.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Cu toate acestea, se pare că societatea Aquacaraș are grave probleme de finanțare și, așa cum rezultă dintr-o informare a directorului Nicolae Miu Ciobanu făcută în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin, societatea are mare nevoie de o infuzie de capital, vorbindu-se de o sumă aproximativă de 6 milioane de lei.

La rândul său, președintele Silviu Hurduzeu a convocat o ședință de Consiliu Județean pentru joi, 18 ianuarie, printre proiectele de pe ordinea de zi fiind și unul ce se referă la alocarea sumelor din cotele defalcate din TVA și impozit pe profit către primării, în expunerea de motive Hurduzeu arătând că a propus forului județean alocarea a 7 milioane de lei în special pentru finanțarea investițiilor pe lucrările Aquacaraș.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/