Copilul maltratat de la Ticvaniu Mic își caută familie. Spitalul l-a adoptat temporar!

 

Copilul de 1 an și 5 luni (Roberto-Nicușor) de la Ticvaniu Mic, adus de la Spitalul Orășenesc Oravița, maltratat de familie și transferat la Timișoara, a fost externat ieri din spital și transferat înapoi la Reșița, deoarece nu avea aparținători.

Oficialii Spitalului Județean de Urgență au luat legătura imediat cu Direcția pentru Protecția Copilului pentru rezolvarea cazului, întrucât mama nu-l mai dorește. Tânăra are 16 ani și este însărcinată cu al doilea copil.

Micuțul este răpitor de frumos și „lipicios”, dornic de afecțiune, întinde mânuțele spre oricine se apropie de pătuț ca să fie luat în brațe și mângâiat, dar plânge zgomotos când este lăsat singur. Le-a fascinat pe angajatele spitalului, care speră ca bebelușul să aibă parte de o familie normală, care să îl aprecieze.

„Personalul de la spitalul Timișoara i-a cumpărat jucăriile care se văd în pătuț (unele chiar mai mari decât Roberto), iar personalul de la Spitalul din Reșița (atât asistenta socială de la UPU-SMURD, asistentele de la UPU Pediatrie, cât și personalul secției Pediatrie unde se află acum micuțul) îl plimbă din brațe-n brațe. Sperăm să plece cât mai curând din spital și să-l preia o familie adevărată”, a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al SJU Reșița.