Copil de 9 ani, dispărut de la o stână de lângă Oravița

copil disparut oravita stana

Peste 80 de angajați MAI au căutat ore bune un copil de 9 ani dispărut de la o stână de lângă Oravița. Băiatul a fost văzut ultima oară seara trecută, în jurul orei 19.00.

Mama copilului de 9 ani a fost cea care a anunțat poliția din Oravița aseară, la ora 21.30, cum că băiatul ei a plecat de la stâna la care locuiesc cu toții în jurul orei 9.00 și că nu mai revenit. Imediat după sesizare au fost demarate căutări și verificări pe raza orașului Oravița și a localităților învecinate, în vederea depistării cât mai rapide a minorului.

Căutările au continuat și în timpul nopții. Copilul fusese văzut seara, în jurul orei 19.00, în Oravița. La activitățile de căutare au fost angrenați peste 80 de angajați MAI, dintre care 65 de polițiști, împreună cu polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri militari. De asemenea, au fost folosite aparate de vedere pe timp de noapte din dotarea Poliției de Frontieră.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Au fost efectuate verificări pe raza orașului Oravița și a localităților învecinate, în stații CFR, la stâne și sălașe din zonă, precum și în alte locuri unde s-ar fi putut adăposti.

Din fericire, copilul a fost găsit astăzi, în jurul orei 9.00, în Oravița. El se află în custodia poliției, urmând a fi prezentat cadrelor medicale pentru examinarea stării de sănătate a acestuia. La prima vedere, acesta nu pare să fi suferit vătămări corporale, având o stare generală bună, nefiind victima niciunei infracțiuni.

Vor fi informați și reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru dispunerea de măsuri conform competențelor.

Polițiștii continuă verificările în acest caz pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și circumstanțelor care au condus la plecarea minorului de la domiciliu, precum și a împrejurărilor în care s-a aflat pe tot parcursul perioadei în care a fost plecat.

banner 970 x 250