Copiii supradotați vor avea un centru

Fundația Metamorfosis,  înființată pe lângă Mănăstirea Nera, a dat startul unui proiect inedit pentru Caraș-Severin. Asta, mai cu seamă că avem parte de o nouă premieră la nivel național. Este vorba despre înființarea unui centru dedicat copiilor supradotați.

În urmă cu doi ani, în localitatea Slatina Nera au început lucrările pentru ridicarea unui centru dedicat copiilor supradotați. Acesta prevede construirea unui complex de cinci clădiri, în care școlarii să își desfășoare activitatea în regim de permanență. Asta înseamnă că cei mai talentați copii din  România vor locui pe perioada întregului an școlar în comuna din Caraș-Severin.  „Va fi un centru dedicat copiilor cu probleme financiare, dar care sunt supradotați. Au diferite talente, în diferite domenii, dar nu au posibilități financiare să și le dezvolte. Sperăm că centrul va funcționa în anii care urmează. Mai sunt câteva lucrări de finalizat. Construcția este începută, dar din cauza problemelor financiare lucrările stagnează. Au fost și câteva probleme legate de autorizare, dar în momentul de față acestea s-au rezolvat”, a declarat pentru “Express de Banat”, primarul comunei Sasca Montană, Ion Poplicean.

Proiectul este inițiat de Fundația Metamorfosis, înființată pe lângă Mănăstirea Slatina Nera. Are o capacitate de 42 de locuri și valorează 500.000 de euro. Lucrările vor fi reluate în viitorul apropiat.