Fundația Metamorfosis, înființată pe lângă Mănăstirea Nera, a dat startul unui proiect inedit pentru Caraș-Severin. Asta, mai cu seamă că avem parte de o nouă premieră la nivel național. Este vorba despre înființarea unui centru dedicat copiilor supradotați.
În urmă cu doi ani, în localitatea Slatina Nera au început lucrările pentru ridicarea unui centru dedicat copiilor supradotați. Acesta prevede construirea unui complex de cinci clădiri, în care școlarii să își desfășoare activitatea în regim de permanență. Asta înseamnă că cei mai talentați copii din România vor locui pe perioada întregului an școlar în comuna din Caraș-Severin. „Va fi un centru dedicat copiilor cu probleme financiare, dar care sunt supradotați. Au diferite talente, în diferite domenii, dar nu au posibilități financiare să și le dezvolte. Sperăm că centrul va funcționa în anii care urmează. Mai sunt câteva lucrări de finalizat. Construcția este începută, dar din cauza problemelor financiare lucrările stagnează. Au fost și câteva probleme legate de autorizare, dar în momentul de față acestea s-au rezolvat”, a declarat pentru “Express de Banat”, primarul comunei Sasca Montană, Ion Poplicean.
Proiectul este inițiat de Fundația Metamorfosis, înființată pe lângă Mănăstirea Slatina Nera. Are o capacitate de 42 de locuri și valorează 500.000 de euro. Lucrările vor fi reluate în viitorul apropiat.
În prima jumătate a lunii decembrie, inspectorii de prevenire de la ISU Timiș au controlat peste 40 de obiective din județul Timiș. Au descoperit de 3 ori mai multe...
Recital de excepție la Moldova Nouă, în a treia zi de Crăciun
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281