Copiii și tinerii proveniți din familii nevoiașe își așteaptă și în acest an ghetuțele de la Moș Nicolae!

concept of winter clothes with boots on dark wooden table

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și Episcopia Caransebeșului organizează, începând cu anul 2018, campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, un eveniment adresat copiilor și tinerilor din Caraș-Severin mai puțin norocoși, proveniți din familii defavorizate, și care, în pragul iernii, au nevoie de încălțări.

Anul 2021 nu face excepție, prin urmare, cea de-a patra ediție a campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae” se va desfășura timp de o lună, în perioada 14 noiembrie – 14 decembrie.

„Din dorința de a continua îndeplinirea obiectivului asumat de la începutul acestui proiect caritabil – acela de a ajunge la cât mai mulți copii și tineri proveniți din medii și familii defavorizate, cu situații financiare precare – îi invităm și în acest an pe toți binefăcătorii și partenerii acestei campanii să se alăture în acest demers, care constituie unul dintre cele mai mari proiecte caritabile din județul Caraș-Severin.”, transmit reprezentanții ATOR Banatul de Munte.

leader board 728 x 90 px

La fel ca în anii trecuți, prin implicarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, toate parohiile de pe raza eparhiei se vor alătura acestei acțiuni caritabile, organizând colecte în bani și achiziționând, ulterior, ghetuțe copiilor de pe raza enoriilor pe care le păstoresc.

Totodată, membrii ATOR Banatul de Munte vor stabili și vor organiza grupuri de lucru, alcătuite din tineri voluntari, preoți și profesori, în mai multe zone ale județului (Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Oravița, Băile Herculane, Moldova Nouă, Măureni), astfel încât de foloasele acestui proiect să se poată bucura cât mai mulți beneficiari, dar și noi voluntari, din afara organizației de tineret a Eparhiei Caransebeșului, care doresc să ia parte la o astfel de acțiune caritabilă, mai precizează reprezentanții ATOR Banatul de Munte.

Cei care doresc să sprijine acest proiect, prin donații sau sponsorizări, au posibilitatea să se adreseze fie voluntarilor ATOR Banatul de Munte, fie preoților parohi, în funcție de zonele din care provin, și să contribuie la achiziționarea ghetuțelor prin donații în bani, achitând contravaloarea unei perechi noi de ghete (120 de lei), direct responsabililor și voluntarilor campaniei, fie prin viramente în contul bancar al asociației – IBAN: RO11BTRLRONCRT0603570901, Banca Transilvania, „ATOR Banatul de Munte”, CIF: 44808955, cu specificația „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

Mai multe detalii despre această campanie umanitară se pot obține de la persoanele responsabile de acest proiect: Anita Radics (0726.561.449) și Pr. Mihai Ciucur (0734.773.477).