Copiii şi bătrânii, în atenţia PSS Lucian

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a cercetat asistaţii Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa şi a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din incinta Căminului pentru persoane vârstnice din Reşiţa.

Atât pentru beneficiarii Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa, cât şi pentru personalul medical şi administrativ al aşezământului social, Ierarhul a citit rugăciuni de dezlegare şi de sănătate, apoi le-a dăruit acestora iconiţe şi pliante cu Taina Sfântului Maslu. Complexul de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa are cinci domenii de activitate şi are în atenţia sa copiii cu dizabilităţi. De la centrul social, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica cartierului reşiţean „Marginea Lend”. Biserica cu hramul „Sfânţii Apostoli Petru şi Pavel” se află în incinta azilului de bătrâni din cartierul Margina Lend din Reşiţa. „Aşezământul funcţionează ca biserică parohială, dar împlineşte şi nevoile duhovniceşti ale vârstnicilor care trăiesc în acest aşezământ social”, potrivit diaconului Nicolae Codrea.

A binecuvântat bătrânii
„Ne-am bucurat foarte mult pentru că ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să săvârşim Taina Sfântului Maslu, dar şi rugăciuni pentru sănătate, pentru iertare şi dezlegare, deoarece ne aflăm în Postul Mare şi mai mult decât atât în „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”. Înainte de a veni la Căminul pentru persoane vârstnice din Margina Lend, am citit rugăciuni de dezlegare şi de sănătate pentru asistaţii Complexului de servicii sociale „Sfânta Maria” din Reşiţa, unde se află aproximativ douăzeci şi cinci de tineri bolnavi şi care au nevoie de rugăciunile noastre”, a spus PSS Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Vizitele la aşezămintele sociale şi la spitalele din Eparhia Caransebeşului vor continua şi în săptămânile viitoare în toate oraşele din judeţul Caraş-Severin, pe tot parcursul Postului Mare. Tot în cursul acestei săptămâni, aşa cum „Express de Banat” a mai scris, PSS Lucian a mai vizitat bolnavii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.