Copiii de la Centrul de zi din Sânnicolau Mare, un adevărat exemplu! Micuții au făcut curat într-un parc din oraș

Elevii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare au demonstrat că spiritul civic poate face lucruri mari. Copiii au făcut luna aceasta o acțiune de ecologizare în Parcul Copiilor din cel mai vestic oraș al României, iar la final, locul de plimbare al sânmiclăușenilor a avut o cu totul altă față.

Acțiunea a avut loc cu participarea copiilor care sunt beneficiari ai Centrului de zi, alături de voluntari. S-au „înarmat” cu mănuși de unică folosință și saci de gunoi. Cu precădere, au strâns mucuri de țigări, ambalaje și peturi aruncate aiurea de cetățeni fără spirit civic. Ulterior, deșeurile au fost aruncate la gunoi. Doar din mucurile de țigară s-au umplut cinci saci. Veselia a fost la ordinea zilei, iar cei mici au luat pauze de dans și joacă. Copiilor le-a plăcut ceea ce au făcut, și au dorit să mai participe la astfel de acțiuni

Centrul de zi „Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare este un centru unde zilnic, după școală, 18 copii vin pentru o masă caldă și primesc ajutor la teme. Finanțarea vine în mare parte de la donații de la oameni din oraș, de aceea au decis să ajute comunitatea.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

banner 970 x 250