Copacii – cea mai valoroasă moștenire a generațiilor următoare. Românii și sărbii au susținut cauza

Zeci de copaci au fost plantați la Oravița, cu prilejul Zilei Cooperării Europene, eveniment susținut de peste 500 de oameni din România și Serbia. 

Peste 500 de participanți de toate vârstele au marcat acest eveniment, plantând 34 de copaci în parcul situat în strada Zona Gării, lângă Școala Gimnazială „Romul Ladea”, din Oravița, activitate ce reprezintă de fapt un simbol al celor 34 de proiecte româno-sârbe finanțate de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Copiii și tineri care au participat la această sărbătoare au avut șansa să asiste la nașterea unui nou spațiu verde în oraș, au colorat asfaltul trotuarelor cu poveștile copilăriei și au fost răsplătiți cu dulciuri, baloane colorate și alte materiale promoționale. Proiectul din acest an, realizat și cu sprijinul locuitorilor din Oravița, reprezentanților corpului consular și ai autorităților publice, a vizat revalorificarea parcurilor urbane și conștientizarea populației cu privire la importanța mediului înconjurător pentru cei de acum, dar și pentru generațiile următoare, proiect total opus față de cel de anul trecut care a avut un puternic caracter cultural.

„Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat și anul acesta în promovarea Zilei Cooperării Europene 2018, un eveniment care celebrează cooperarea la toate graniţele Uniunii Europene, atât interne, cât şi externe.” a precizat Anca Lolescu, director executiv BRCT Timișoara