Pomii căzuți în municipiul Caransebeș nu au fost ridicați încă, deși la Comitetul pentru Situații de Urgență s-a avut în vedere trasarea de sarcini pentru degajarea zonelor afectate. Ce e drept însă, nu s-a specificat foarte clar cine se ocupă de acest domeniu, astfel că, și la 24 de ore de la prăbușirea copacilor, aceştia au rămas neclintiţi.
E drept, a fost anunțat în repetate rânduri că urmează trei zile de ninsori și viscol, e drept, după ce vineri a nins, sâmbătă a nins, iar duminică au început oamenii să răbufnească pe rețelele de socializare, s-a organizat duminică la prânz un comitet local pentru situații de urgență, unde conform regulamentului ar fi trebuit trasate sarcini exacte și timpi de execuție tuturor celor prezenți: poliție municipală, poliție locale, pompieri, jandarmi, reprezentanți de la Transal Urbis, Aquacaraș, SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații). Ce am înțeles în urma discuțiilor: că angajații SPIR sunt puțini și au lucrat pe schimburi zi și noapte, că pe asistații social nu-i putem deranja, că zonele principale sunt circulabile, în schimb să se acționeze la trecerile de pietoni de la școli și în parcări, însă la lopată. Și tot la lopată ar trebui curățate zonele dintre bucata de carosabil și trotuar, ca să nu mai vorbim de trotuare și giratorii.
Singura decizie luată de primarul Felix Borcean, în afară de sarcinile trasate verbal celor prezenți, a fost ca cei care vor să facă muncă de voluntariat să vină la SPIR, dar cu lopeți, pentru a ajuta la deszăpezire… Şi au venit 3 voluntari.
Acum, să spunem că nu există simț civic? Că Serviciul pentru Situații de Urgență are voluntari doar pe hârtie? Sau să dăm curs unor comentarii de pe rețelele de socializare prin care se transmite clar autorităților că oamenii plătesc impozite pentru ca drumurile să fie practicabile, pentru salariile angajaților administrației publice locale:
„#Ce facem cu zăpada de pe străzile înguste? Plugul o aruncă pe trotuare, iar noi nu avem ce face, curățăm trotuarele și o aruncăm la loc în stradă. Există o soluție pentru o așa situație? # Pe Vf. Pietrei în Caransebeș trăiesc oameni, care, cică, și ei sunt cetățeni ai Caransebeșului! Dacă nu, măcar să știm și noi! # Să scoată asistații social la lucru, nu pe ăia care plătesc la stat contribuții! # De ce nu se oferă voluntari cei care lucrează în Primărie? La salariile care le au și munca pe care o depun, ar face un bine comunității. Ei de vineri sunt liberi, lumea cealaltă muncește și sâmbătă și duminică. # Ați punctat corect, oamenii trebuie să deszăpezească în fața casei, blocurilor etc.. dar, din păcate, oamenii așteaptă mereu ca alții să facă ceea ce ei au obligație, din păcate în faţa unui asemenea val de zăpadă este greu să faci față, dacă oamenii s-ar alia unii cu alții și se dă o mână de ajutor, situația ar fi alta # Ce surpriză că a nins așa mult la jumătatea lui decembrie…, toți am fost luați prin surprindere…, vai şi amar! # Domnule Primar, ar trebui să veniți cu soluții pregătite dinainte, nu cu sfaturi, sugestii și cereri, sunteți total nepregătit. Nu faceți față la prima ninsoare. JENANT…, # Pe bune…, este normal în ziua de azi ca tot timpul zăpada să te prindă pe nepregătite…, să nu ai utilaje, să arate într-un hal fără de hal drumurile?…, Poftiți pe strada Țarinei, printre blocuri, să vedeți ce este! Doar Pipirigul există pentru dvs.? Și centrul? Noi unde plătim taxe și impozite? # Nici măcar la ora asta nu s-a deszăpezit 21:16 nici o stradă lăturalnică de pe Calea Severinului. # Ce să mai spunem noi cei din zona Racoviței: str. Dimitrie A. Sturdza, unde nu există iluminat stradal, canal și totuși plătim taxe și impozite pentru zona rezidențială. Vindeți beculețele și cumpărați utilaje!”, făcând referire la investiția Primăriei de aproape 110.000 de euro în iluminatul festiv de sărbători, și comentariile curg pe pagina de Facebook a Primăriei Caransebeș.